SEVILLA - DINAMO 3-1 / Nevjerojatan poraz Dinama: Rakitić zabio kontroverzni penal, pala tri gola u pet minuta; Jurić promašio nemoguće

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sevilla je pobijedila Dinamo u prvoj utakmici osmine finala EL. Naša reporterka Nika Aurora Ključarić bila je na licu mjesta

17.2.2022.
22:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Europska liga

Prva utakmica osmine finala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán

Gledatelja: Oko 28 000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak: 21.00

SEVILLA - DINAMO 3-1

Sevilla: Bono - Kounde, Carlos, Rekik, Acuna - Rakitić, Fernando, Gomez - Ocampos, Martial, Munir

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (3-4-3): Livaković - Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski, Ademi, Gojak, Bočkaj - Jurić, Petković, Oršić

U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su danas na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1-3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir. Dinamo je gostovanje u Sevilli dočekao s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Sevilla prije Dinama u zadnjih pet dvoboja slavila samo jednom. Međutim, Andalužani su ove sezone u 15 susreta kod kuće izgubili samo jednom, od Lillea u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAŠNE SCENE /

Pogledajte kadrove rata Bad Blue Boysa i policije na Ramón Sánchez Pizjuánu

Image
STRAŠNE SCENE /

Pogledajte kadrove rata Bad Blue Boysa i policije na Ramón Sánchez Pizjuánu

Ivan Rakitić zabio kontroverzni penal

Sevilla je povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca koji je bio itekako sumnjiv. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola. Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2-1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji iz ovog para izborit će plasman u osminu finala EL.

Podsjetimo, osam pobjednika skupina Europske lige izborilo je direktan plasman u osminu finala, dok je osam drugoplasiranih ekipa među kojima je bio i Dinamo ušlo u play-off rundu protiv osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Dinamo je bio drugi u skupini H iza West Hama, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Gojak se pridiže s terena, Dinamo je već napravio 5 izmjena.

79' - Sevilla ima loptu, ima posjed, mirno igraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Još je 15 minuta do kraja.

60' - Niže Dinamo opasnost jednu za drugom, ali sve ostaje na tome i nema gola. Ademi je prošao po lijevoj strani, Emreli je bio sam na drugoj, no kapetanu Dinama pobjegla je lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Jurić je završio svoje, a za Dinamo debitira Mahir Emreli.

49' - Nevjerojatno je što sada Dinamo nije pogodio.. Bono je sjajno obranio udarac Lauristena glavom, na odbijancu je bio Jurić koji je s metra i pol pogodio ležećeg golmana Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Dinamo je odlučnije krenuo u nastavak. Naravno, jer gubi i mora na sve ili ništa.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

46' - 3-1 za Sevillu. U dvije minute dva gola. Martial je zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Opet je Rakitić zakuhao, ubacio i Ocampos je zabio za 2-1. Livaković nije tu mogao ništa. OVDJE pogledajte tu situaciju.

41' - GOOOL - Knez Mislav Oršić zabija za 1-1. Erupcija oduševljenja tamo gdje su Boysi. OVDJE pogledajte gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Barton Franjić je uspio blokirati. Udarac iz kuta za Sevillu.

34' - Sjajna lopta Gojaka za Oršića koji se našao u kaznenom prostoru s desne strane, dobro primio loptu, no loše je zahvatio i ništa od napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Lauritsen je poslan na zagrijavanje. Dinamo je došao do daha i sad ima loptu u svojim nogama.

27 - Kapetan Dinama Ademi je bio u prodoru nakon jedne osvojene lopte Dinama, izborio se za udarac s 22 metra, no nije to dobro ispalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' - Opet je Rakitić sjajnim dodavanjem izigrao obranu Dinama, Ocampos je s desne strane vratio povratnu loptu na koju je trčao Gomez, ali je Ademi u zadnji tren stigao i očistio veliku opasnost koja je prijetila Livakoviću.

22' - Polako se nameće Sevilla na terenu, lopta je sve češće na polovici Dinama, no nekih ozbiljnih situacija pred golom Livakovića i dalje nema. Kao ni pred golom Bona nakon onog udarca Oršića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Munir je pokušao udarcem iz daljine, ali bio je tek da Livaković vrati sigurnost. Jako je dobro Dinamo stajao na terenu do gola, Sevilla nije nijednom stigla do kaznenog prostora, ali jedno dodavanje Rakitića sve je promijenilo...

13' - Ivan Rakitić je zabio za 1-0. U prvoj situaciji kojoj je uspio složiti domaći sastav, dolaze do gola. OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

12' - Penal za Sevillu. Izgubljena lopta na sredini terena, Rakitić je uposlio Martiala. Prvi udarac Livaković je zaustavio, ali nakon toga Teophile Catherine je rušio Gomeza.

5' - Dinamo je povukao jedan brzi napad, ali Petković je zastao i pričekao da se priključe višak igrača, ali i suparnička obrana.

3' - Sevilla je odmah krenula naprijed, kako smo i očekivali i najavili.

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo! Prvi posjed je za prvaka Hrvatske.

20.58 - Izlaze i igrači na travnjak. Dinamo će večeras igrati u žutim gostujućim dresovima.

20.45 - Sevilla će maksimalno oštro krenuti u utakmicu.

20.42 - "Imali smo komplikacija, morali smo mijenjati jer je Ivanušec otpao. Pokušali smo napraviti sve da ga osposobimo, ali nismo uspjeli", kazao je pomoćni trener Dinama Alen Peternac uoči utakmice za Arena Sport.

20.35 - Deni Jurić posebno će sad biti pod povećalom u ovoj utakmici, protiv šesterostrukog osvajača Europske lige, ako računamo i bivši Kup Uefa.

19.37 - Došli su sastavi. Možda i ključni igrač Dinama večeras Luka Ivanušec je nakon utakmice protiv Gorice osjetio bol u aduktoru te je podvrgnut intenzivnom terapijskom programu s ciljem da nastupi protiv Seville. Međutim nakon jučerašnjeg treninga bilo je jasno da unatoč svim naporima medicinske službe i velikoj želji, volji i trudu Luka još uvijek osjeća posljedice ozljede te neće moći nastupiti, priopćili su iz Dinama. Deni Jurić će zamijeniti Ivanušeca. Ivan Rakitić je u prvih 11 Seville te će povesti svoju momčad kao kapetan.

Sevilla: Bono - Kounde, Carlos, Rekik, Acuna - Rakitić, Fernando, Gomez - Ocampos, Martial, Munir

Dinamo: Livaković - Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić - Ristovski, Ademi, Gojak, Bočkaj - Jurić, Petković, Oršić

19.31 - Čekamo početne sastave.

Sevilla je apsolutni favorit protiv prvaka Hrvatske Dinama, ne samo zato što je roster španjolske momčadi procijenjen na 425 milijuna eura, četiri puta više nego što je procijenjen roster zagrebačkih Plavih, nego zato što je Sevilla nogometni klub koji je u proteklih devet godina čak četiri puta osvajao Europsku ligu, te je apsolutni rekorder ovog drugog po jačini europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Sevilla trenutno druga na tablici La Lige

Uz spomenuto, Sevilla je jedan od najjačih španjolskih nogometnih klubova, s osvojenim naslovom iz 1946. Trenutno je druga u La Ligi sa 50 bodova, 4 manje od vodećeg Reala i čak 7 više od gradskog rivala Betisa.

Bez bijele zastave, samo s pobjedničkom plavom

No, Dinamo nije doputovao s bijelom zastavom, nego gotovo s najjačim snagama. Plava pobjednička zastava stoga je istaknuta. Modri nisu u Andaluziju doputovali na izlet, nego odigrati ozbiljnu utakmicu. Dečki su spremni i nabrijani, znaju da neće na ovom paklenom zadatku biti sami...

Što se tiče situacije u momčadi, nema tek ozlijeđenog PerićaMišića ima tri žuta kartona, a Dilaver je imao manjih problema zbog čega je ostao u Zagrebu. Kopić je upoznat s igrom Seville, dobrim i lošim stranama...

Jaka momčad Seville

"Sevilla igra 4-3-3 sa širokim krilima. Međutim, imaju dovoljno kvalitetnih igrača da se mogu transformirati u 4-2-3-1 ili 3-4-3. Igrače dovode sustavno i planski. Imaju kvalitetne mehanizme prema naprijed, igraju visokom intentitetom s brzim protokom lopte i na taj načine lome suparnika. Međutim, ima situacija u kojima nisu kvalitetni, a mi ćemo taj dio pokušati iskoristiti", kazao je u najavi utakmice trener Dinama Željko Kopić, koji se osvrnuo i na podršku koju će imati.

Brojni navijači Dinama

Naime, u Sevillu je doputovalo oko 1800 Bad Blue Boysa. Prodano im je 1700 ulaznica, ali došli su i oni bez tog dragocjenog papirića, a prema informacijama iz Španjolske, neki su kupili ulaznice za domaće tribine putem online kupovine. Klub je potom stopirao daljnju prodaju ulaznica on line putem, kako se bi došlo do miješanja na stadionu domaćih i gostujućih navijača.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo