AUSTRIJANCI I NIJEMCI ZGRAŽAJU SE NAD LIKOM I (NE)DJELOM ZDRAVKA MAMIĆA: /

Modrić i Lovren također na stupu srama

Image
Foto: PIXSELL

Austrijanci i Nijemci o liku i (ne)djelu Zdravka Mamića i suućesnika

6.6.2018.
18:06
PIXSELL
VOYO logo

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar u srijedu su nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivima za USKOK-ove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne, pri čemu je Zdravko Mamić dobio šest i pol godina. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

MAMIĆ I NJEGOVA BANDA OSUĐENI ZA PLJAČKU DINAMA: Dobio 6 i pol godina, uzet će mu 52 milijuna kuna!

I Austrijanci su u svom medijskom prostoru pozornost posvetili nepravomoćnoj presudi Zdravku Mamiću i društvu. Pa tako Kosmo.at s dosta zgražanja pišu o (ne)djelima Zdravka Mamića i njegovih suučesnika na način da o osuđenicima, posebno o Zdravku Mamiću, u kontekstu "velike prevare" i "varanje države"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

‘PAO NAJVEĆI ŠEF NOGOMETNE MAFIJE NA BALKANU’: Regionalni i svjetski mediji bruje o nepravomoćnoj presudi Mamiću i društvu

'Velika prevara hrvatskog nogometa, krađa 116 milijuna kuna, varanje države Hrvatske'

"Hrvatsko tijelo za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala optužilo je Zdravka Mamića i njegove suradnike za krađu čak 116 milijuna kuna iz Dinamove blagajne i varanje države za 12,2 milijuna poreza. Ovom presudom sud je potvrdio veliku prevaru hrvatskog nogometa, u kojoj su sudjelovala i dvojica hrvatskih reprezentativaca Luka Modrić i Dejan Lovren. Zdravko Mamić proglašen je krivim po svim točkama i osuđen je na šest godina i šest mjeseci zatvora. Šef Dinama nije bio prisutan na presudi u sudnici. Trenutno je u Međugorju, u Bosni i Hercegovini. Budući da je Zdravka Mamića osuđen na više od pet godina zatvora, sada mora biti u pritvoru. Tu mora ostati u skladu s hrvatskim zakonom sve dok presuda ne postane konačna. Ovaj proces traje najmanje godinu dana. Njegovi suradnici, uključujući i njegovog brata Zorana Mamića, kao i Milana Pernara i Damira Vrbanovića, također su osuđeni na zatvorske kazne. Presude još nisu pravomoćne. Četiri osuđenika lišena su svoje privatne imovine. Sud je mišljenja da je to nabavljeno ukradenim novcem", stoji u tekstu Kosmo.at-a.

'Stavili su u svoj džep milijune eura'

Njemački Ran International piše o Zdravku Mamiću kao "kumu hrvatske nogometne mafije" i vladaru hrvatskog nogometa i u svojem izvještavanju spominje Luku Modrića i Dejana Lovrena:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U transferima Luke Modrića (Real Madrid) i Dejana Lovrena (Liverpool) Mamići su uspjeli u svoj džep staviti nekoliko milijuna eura. Mamić, koji je prošle jeseni ustrijeljen u nogu, navodno je zloupotrijebio novac kroz fiktivne poslove koji uključuju transfera igrača. Lovren je iz Dinama preselio u Olympique Lyon 2010, Modrić dvije godine ranije iz Dinama u Tottenham Hotspur. Zdravko Mamić mora najprije biti u pritvoru, budući da presuda još nije konačna, odnosno nije pravomoćna. Njegovi su suučesnici, uključujući brata Zorana i financijskog službenika Milana Pernara i Damira Vrbanovića iz hrvatskog nogometnog saveza, također su osuđeni na zatvor. Hrvatski mediji izvijestili su kako su četvorici osuđenika zaplijenili dijelove svoje privatne imovine. Odvjetnici osuđenih već su najavili žalbu na presudu suda u Osijeku".

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo