Varteks ga nije htio, a sad ce biti kapetan u Brazilu!

Mile Jedinak, 29-godisnji vezni igrac Crystal Palacea, odreden je za kapetana australske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

22.5.2014.
7:22
VOYO logo

Iskusni australski reprezentativci Tim Cahill i Mark Bresciano bit ce zamjenici kapetana. Australija ce na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u B skupini u drustvu Spanjolske, Nizozemske i Cilea.

"Takav privilegirani polozaj i priznanje Mile Jedinak je zasluzio nakon izvanrednog posla kojeg je odradio u Crystal Palace u engleskoj Premierligi, najtezem klupskom natjecanju u svjetskom nogometu. On utjelovljuje sve ono sto je dobro u australskom nogometu i Australiji kao naciji. Mile se popeo na vrh svjetskog nogometa na tezi nacin, od skromnih pocetaka. S ogromnom radnom etikom i strascu se borio i vjerovao u sebe. Uopce ne sumnjam da ce zajedno s Timom Cahillom i Markom Brescianom dobro voditi nasu reprezentaciju. Mi cemo napraviti sve sto mozemo kako bi ucinili 23 milijuna Australaca ponosnim", porucio je izbornik Australije Ange Postecoglou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Wilson (1974), Mark Viduka (2006) i Lucas Neill (2010) bili su prethodni kapetani ''socceroosa'' na svjetskim smotrama.

Jedinak je australski Hrvat, koji se na pocetku karijere okusao u Hrvatskoj. Kao 19-godisnjak bio je clan Varteksa, ali u sezoni 2003/2004 odigrao je samo jednu utakmicu za klub iz Varazdina. Tada nije bio dovoljno dobar. Deset godina kasnije, on je kapetan reprezentacije na SP-u, a njegov bivsi klub nakon propasti igra u nasoj 3. ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo