EUREKA /

Poljud je gorio, tribine su bile u deliriju

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Pratili smo atmosferu prije i za vrijeme utakmice Hajduk - Vitoria Guimaraes

4.8.2022.
22:47
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Navijači su priredili pravu feštu na Poljudu u četvrtak navečer. Sjever je bio u formi, ostale tribine su pratile. Kad je Filip Krovinović pred kraj susreta čudesno pogodio za 3-1, splitski nogometni hram umalo se srušio.

Veličanstveni ambijent nosio je Bijele do velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronologija poljudskog ludila

75' - 2-1 za Hajduk. Tribine su u deliriju. Ovo nisu istine. Trese se sve, podrhtava. Je li ovo potres?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Kakav prolom oduševljenja sad, 1-1 na Poljudu. Sahiti je dodatno zapalio Poljud. "Hajduče, Hajduče", konstantno se pjeva.

49' - Sjever cijelo vrijeme navija.

35' - Evo sad i domoljubne Marjane, Marjane. Kakva kulisa, kakvo opjevanje lijepe nam i jedine Hrvatske. Neka Hrvatska živi vječno. Živjela Hrvatska, još jedna bratska... Torcida je istaknula poruku u čast Oluji. 'Dok su korijeni zemlje čuvali suze i znoj, oni su sanjajuć svjetlo išli u nemoguć boj. Oluja '95', istaknuli su na transparentu.

Image
NOGOMETNI SPEKTAKL /

Pogledajte kako izgleda okršaj Hajduka i Vitorije na prepunom Poljudu, o onome što je Torcida napravila dugo će se pričati

Image
NOGOMETNI SPEKTAKL /

Pogledajte kako izgleda okršaj Hajduka i Vitorije na prepunom Poljudu, o onome što je Torcida napravila dugo će se pričati

23' - "Ruke ćemo skupa, za Bile dići". Još uvijek nema portugalskih navijača na stadionu. Najavljeno ih je tristotinjak, ali White Angelsa nema još u gostujućem sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - "Ajmo Bijeli ale", skandira se s tribine na tribinu.

11' - "Nitko kao Hajduk iz Splita", okreče pjesmu vođa navijanja na Sjeveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Već nekoliko minuta tribine se tresu s pjesmom: "Na Poljudu, s one strane Marjana, navijamo za Hajduka".

21.02 - Nakon toga su promijenili udarnu poruku Eureka s napisom na novoj udarnoj poruci na ogradi Sjevera: "Perpetuum mobile posibille est". Inače, na stadionu je 33 tisuće navijača.

21.00 - Eureka poruka i koreografija se digla.

20.58 - "Dalmacijo moja ružo procvala", tresu se tribine, ljuljaju se novinarske kabine. Ludnica ljudi moji. Sjever je spreman, koreografija je spremna. Eureka će biti mnogima, čini se...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20.22 - Igrači Hajduka su istrčali na travnjak u ovim trenucima, publika ih je nagradila pljeskom i ovacijama. U pozadini se čuje hit Doris Dragović "Ovo je naša krv".

20.20 - Stadion je skoro pa pun. Sjever je spreman. 30 00 duša na Poljudu se očekuje, bit će pakao za Vitoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19.35 - Poljud se lagano puni, ekipa Torcide priprema najavljenu neviđenu koreografiju do sad.

18.48 - Iz kafića na Rivi grme uspješnice Hajduka "S Istoka, Zapada i Sjevera, ori se pisma najsvetija" i od legendarnog Vinka Coce Ljubav mog života.

18.44 - Iz Splita dolaze informacije kako su veliki redovi navijača ispred Hajdukovog fan-shopa. Grad i čitava regija danas uistinu dišu za Hajduk.

18.42 - Euforija je, čini se, zavladala i u pekari u Kaštel Štafiliću. Naime, jedan je pekar pripremio pogaču na kojoj piše 'Hajduk'. Uz to, u pekari se danas nosi i prigodna "radna odjeća" u znaku Hajduka, dres i pregača Hajduka, piše Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.21 - "Navijači na Rivi u dobrom su raspoloženju prije utakmice Hajduk - Vitoria. Na sve strane se pjeva, a gradom odzvanjaju pjesme posvećene Bilima. Neki od njih uživaju u opuštenom piću prije utakmice, a drugi su se ipak odlučiti na utakmicu povesti i svoje nasljednike pa sada laganom šetnjom u dresovima pokazuju ljubav prema omiljenom klubu", javlja Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.00 - Navijači se zagrijavaju za večerašnju spektakularnu prvu utakmicu 3. pretkola Konferencijske lige između Hajduka i Vitorije Guimaraes. Splitska Riva sve više postaje žarište navijača Hajduka, a za spomenuti kako je Poljud rasprodan.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo