dominantna predstava madriđana / Atletico Madrid na pogon Griezmanna razbio Marseille i podigao trofej pobjednika Europske lige!

Image
Foto: AP Images

Španjolskom sastavu je ovo bilo treće finale Europske lige i treći naslov nakon što su slavili 2010. i 2012. godine

16.5.2018.
22:49
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Atletico Madrida pobjednici su Europske lige nakon što su finalnom susretu u Lyonu pobijedili Olympique Marseille sa 3-0.

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Francuz Antoine Griezmann (21, 49), a pogodak je postigao i Gabi (89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Atletico je prvo poluvrijeme igrao hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko koji je tako postao osmi hrvatski nogometaš koji je slavio u najmasovnijem europskom kupu. Prije njega u Kupu Uefa i Europskoj ligi slavili su i Mladen Ramljak, Luka Peruzović, Mario Stanić, Ivica Olić, Ivica Križanac, Darijo Srna i Ivan Rakitić.

Atletico je poveo u 21. minuti nakon velike pogreške francuske obrane. Mandanda je s gola neporezno dodao Zambi Anguissi, kojemu se lopta odbila od noge do Gabija, a ovaj u čistu priliku gura Griezmanna. Za francuskog napadača to je bio poklon koji se ne propušta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi problemi za OM stigli su u 31. minuti kada im se ozlijedio najbolji igrač Dimitri Payet. Korak bliže pobjedi Atletico je stigao u 49. minuti kada je Griezmann nakon sjajnog Kokeovog proigravanja zabio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Gabi u 89. minuti. Najbliže golu Marseille je bio u 81. minuti kada je Kostas Mitroglou uzdrmao vratnicu.

Španjolskom sastavu je ovo bilo treće finale Europske lige i treći naslov nakon što su slavili 2010. i 2012. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Atletico prvi klub koji je osvojio Europsku ligu koja je u sezoni 2009/2010. naslijedila Kup Uefa. U finalu igranom u Hamburgu madridski klub je nakon produžetaka pobijedio Fulham 2-1. "Los Colchonerosi" su osvojili EL i prije šest godina kada su u Bukureštu pobijedili Athletic Bilbao (3-0).

Marseilleu je ovo bilo treće finale Kupa Uefa i Europske lige i treći poraz. U finalu Kupa Uefa 1999. Francuzi su izgubili od Parme (0-3), a 2004. u finalu Europske lige od Valencije (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo