Srušili klupski rekord: Realovac prodan za 48,5 milijuna eura!

Mesut Özil, 24-godišnji njemački nogometni reprezentativac i dosadašnji član madridskog Reala, i službeno je postao prvo pravo pojačanje londonskog Arsenala ovog ljeta.

2.9.2013.
13:27
VOYO logo

Nakon što je Bale napokon došao u Real, otvorio se prostor za nove transfere, a prvi je realiziran između Arsenala i Reala, čime je njemački veznjak ujedno postao i najskuplji igrač londonske momčadi u povijesti.

Arsenal je platio odštetu od 48,5 milijuna eura. Özil je potpisao petogodišnji ugovor, a imat će tjednu plaću od 130.000 funti. Nijemac je uspješno obavio liječničke preglede, te se nakon Werdera i Reala upustio u novi izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demichelis pojačao Manchester City Manchester City i službeno je potvrdio transfer iskusnog argentinskog obrambenog nogometaša Martina Demichelisa (32) koji je stigao iz Atletico Madrida. Demichelis se itekako dobro poznaje s aktualnim menadžerom Građana Manuelom Pellegrinijem budući ga je on trenirao i dok je igrao ranije za River Plate i Malagu.

Čerišev pojačao Rakitićevu Sevillu Mladi 22-godišnji ruski nogometaš Real Madrida Denis Čerišev sljedeću će sezonu provesti na posudbi u Sevilli, potvrdio je andaluzijski klub. Prošle je sezone Čerišev bio redoviti prvotimac za Realovu B momčad, te je zabio 11 golova u 34 nastupa, ali je u A momčadi skupio tek jedan nastup kao rezerva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moses iz Chelseaja u Liverpool Redsi su nakon obrambenih nogometaša Tiaga Ilorija (20) i Mamadoua Sakha (23) na jednogodišnju posudbu doveli i krilnog napadača Victora Mosesa (22). Iako financijski detalji posla nisu objavljeni, vjeruje se da će Liverpool Chelseaju platiti 2 milijuna funti naknade, a samom igraču 3 milijuna funti godišnje plaće.

Schalke posudio Barnettu Eintrachtu Bundesligaš Schalke posudio je na godinu dana Eintrachtu iz Frankfurta švicarskog veznog nogometaša Tranquilla Barnettu (28). Nakon sedam godina provedenih u Bayeru iz Leverkusena Barnetta je lani prešao u Schalke, ali u Gelsenkirchenu se nije uspio nametnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arnautović iz Werdera u Stoke Marko Arnautović (24) novi je igrač Premierligaša Stoke Cityja u čije je redove stigao iz Werdera uz odštetu od 2 milijuna funti. Napadač austrijske nogometne reprezentacije peto je ovoljetno pojačanje momčadi Marka Hughesa nakon Erika Pietersa, Marca Muniesa, Oussame Assaidija i Juana Agudela, a potpisao je četverogodišnji ugovor.

Kaka ponovo u Milanu Putem klupske web-stranice Milan je potvrdio kako je s Real Madridom dogovorio transfer bivšeg najboljeg svjetskog nogometaša, Brazilca Kake (31). Iz Milana su još u nedjelju potvrdili kako je transfer na pragu, a nakon što su uspješno dogovoreni i uvjeti suradnje sa samim igračem, sklopljen je posao. Kaka će se tako vratiti na San Siro bez odštete i potpisat će dvogodišnji ugovor koji će mu donositi oko 4 milijuna eura godišnje zarade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amalfitano iz Marseillea u WBA Premierligaš West Bromwich Albion doveo je na posudbu veznog nogometaša Morgana Amalfitana iz Marseillea, potvrdio je francuski klub. Amalfitano je prije dvije godine došao u Marseille iz Lorienta, a u prošloj je sezoni skupio 26 nastupa u Le Championnatu, te ubilježio jedan pogodak i tri asistencije. Zadovolji li ove sezone u Premierligi, WBA će sljedeće ljeto moći trajno otkupiti njegov ugovor.

Jaroslav Plašil iz Bordeauxa u Cataniju Jaroslav Plašil, 31-godišnji češki nogometni reprezentativac iz redova Bordeauxa, karijeru će nastaviti u talijanskoj Cataniji gdje će igrati na posudbi tijekom aktualne sezone, s tim da će Catania imati mogućnost i otkupiti ugovor ovog nogometaša tijekom idućeg lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peter Odemwingie stigao u Cardiff, Nekoliko je mjeseci Odemwingie u nemilosti u West Bromwichu, a sve zbog događaja u siječnju ove godine kada je sam želio obaviti prelazak u Queens Park Rangers. U QPR nije došao, a zbog tog "okretanja leđa" klubu završio je na klupu West Bromwicha. No, njegovim je mukama došao kraj, a Sky Sports piše da je Nigerijac novo pojačanje Cardiffa koji je, iz neslužbenih izvora, platio odštetu u iznosu od 2.5 milijuna engleskih funti.

Kozak seli na Otok Aston Villa iz Birminghama obavila je u ponedjeljak zanimljivi da je potpisala četverogodišnji ugovor s 24-godišnjim češkim nogometašem Liborom Kozakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax pronašao zamjenu za Eriksena Lerin Duarte, 23-godišnji veznjak Heraclesa, koji je ponikao u Sparti iz Rotterdama, novi je igrač Ajaxa. Nizozemski mediji nagađaju da je Ajax platio odštetu od tri milijuna eura.

Bruma u Galatasarayju Armindo Bruma, talentirani 18-godišnji nogometaš lisabonskog Sportinga, nastavit će karijeru u turskom prvaku Galatasarayju, koji je platio odštetu od 10 milijuna eura. Ovaj mladi napadač iz Gvineje-Bisao, najbolji je izdanak nadaleko poznate i uspješne škole Sportinga za mlade nogometaše. Prošle je sezone nastupao u drugoj momčadi Sportinga, te je u 24 utakmice postigao sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić dobio konkurenciju Belgijski reprezentativac Romelu Lukaku, nakon što je prošle sezone bio na posudbi u West Bromwichu, posljednjeg dana prijelaznog roka završio je na jednogodišnjoj posudbi u Evertonu.

Atletico kupio dva igrača Atletico Madrid, aktualni osvajač španjolskog Kupa kralja iz nizozemskog je prvaka doveo Tobyja Alderweirelda, 24-godišnjeg obrambenog nogometaša, koji je od početka karijere, od 2008. godine, u klubu iz Amsterdama. Uz njega, Atletico se pojačao i s veznjakom St. Etiennea Josuhom Guilavougijem. Taj 22-godišnji nogometaš je prošao sve francuske selekcije, nedavno je i debitirao u A reprezentaciji Francuske, a cijelu je profesionalnu karijeru, od 2009. godine, proveo u St. Etienneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fellaini završio na Old Traffordu Engleski nogometni prvak Manchester United uperio je prstom u 25-godišnjeg markantnog nogometaša iz Evertona koji će se tako, ovaj put u Unitedu, opet priključiti svom donedavnom treneru Davidu Moyesu. Otočki mediji govore kako je United za njega platio odštetu od 24 milijuna engleskih funti Evertonu, s tim da će morati uplatiti i određeni iznos ispune li se dogovoreni bonusi.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo