DRAMA DOKAPETANA DINAMA: / Arijan Ademi danas otvara B uzorak u Švicarskoj

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Dokapetan Dinama Arijan Ademi danas će biti na iglama. No, ne zbog utakmice 3.

20.10.2015.
9:16
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Ako bude pozitivan, Ademiju se ne piše dobro. Prema UEFA-i, Ademi bi mogao zaraditi suspenziju od 2 godine, a prema Hrvatskom zavodu za toksikologiju i antidoping (HZTA), mogao bi dobiti četverogodišnju suspenziju!

No, iz Dinama su nam poručili kako rezultate kao i konačnu odluku bi trebali doznati kroz 20 -etak dana, a ne danas...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se u Švicarskoj otvara B uzorak a nalaze kao i konačnu odluku bi trebali znati kroz 20ak dana. Ademi se trenutno nalazi u Švicarskoj zajedno sa našim doktorom", izjavila nam je glasnogovornica Dinama Sandra Špičić.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Puno špekulacija, malo informacija

I dok su u Dinamu dugo šutili o slučaju Ademi, mediji su špekulirali o tome što je dovelo do pada na doping testu. Pa postoji priča kako je Ademi svojom neporeznošću uzeo neku od nedopuštenih supstanci, a možda je kiksala i Dinamova liječnička služba. Postoji i mogućnost pogreške u samom testiranju, ali to je najmanje realno. Naravno, ako nije na vrijeme prijavila neki lijek koji mu je davala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠOK U MAKSIMIRSKOJ 128: /

Otkrivena moguća istina o Ademijevom padu na doping testu

Image
ŠOK U MAKSIMIRSKOJ 128: /

Otkrivena moguća istina o Ademijevom padu na doping testu

S drugih se, pak, strana čuju priče da su za sve kriva sredstva protiv bolova. Nešto je primao uoči Arsenala (od kluba), a nešto navodno i mimo kluba, u Splitu! Osobe bliske Ademiju tvrde kako on nije imao pojma što je zgriješio, a makedonski reprezentativac sad proživljava pravu dramu, žaleći se i konobarima u svojem omiljenom kafiću na zagrebačkoj Trešnjevci koji mu pružaju utjehu savjetima i razgovorima.

Ademiju se srušio svijet

Ademiju se srušio svijet nakon trenutka za pamćenje, velike, povijesne pobjede protiv Arsenala 2:1 u Zagrebu, u srazu koji je odigrao jako dobro. Senzacija Dinama pretvorila se u sportsku tragediju za Ademija. UEFA je obavijestila da je njihov dokapetan pao na testu, u Maksimirskoj 128 zavladao je šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši igrači godinama redovito prolaze dopinška testiranja i ovako nešto nikad se nije dogodilo. Ademi je u zadnjih godinu dana testiran šest puta i svaki put je sve bilo u redu", kazali su tad u Dinamu. No, Prema pravilima UEFA-e, klub može biti kažnjen ako više od jednog igrača tog kluba padne na dopinškom testu. No ako bi tijekom ove sezone u Ligi prvaka više od dvojice dinamovaca pali na doping testu, klubu bi prijetila diskvalifikacija.

Wenger o slučaju Ademi

U međuvremenu, aferu oko Ademija prokomentirao je i trener Arsenala Arsene Wenger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Kada vaša momčad nije na najvišoj razini, a protivnički igrači su dopingirani, onda je vrlo teško dobiti tu utakmicu. Iznenadilo me što je to bio Ademi. Moramo pričekati i vidjeti što će B nalaz pokazati. Pravila su pravila i ne mogu se mijenjati. Mislim da se rezultat neće promijeniti", izjavio je Wenger.

Wenger također smatra da je nogomet ugrožen zbog dopinga te da su kontrole preslabe...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Svjetkim prvenstvima igra 740 noogmetaša i nemamo niti jedan slučaj dopinga, ali ne znam je li to zaista tako", poručio je Wenger.

Sve u svemu, u Maksimiru na iglama čekaju rezultate, a najgore je zasigurno samom Ademiju....

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo