Sprema se odlučujuća utakmica za Dinamo / Antolić: 'Zbog UEFA-e imamo 11.000 mjesta manje, pomiješati domaće i gostujuće navijače je prerizično'

Utakmica DInama i Spartaka iz Trnave na rasporedu je u četvrtak u 21 sat, a Dinamu je bod dovoljan da osigura europsko proljeće

6.11.2018.
19:21
VOYO logo

Ulaznice za najvažniju utakmicu zagrebačkog Dinama u Europi u posljednjih pedesetak godina planule su u nepuna dva dana. 

Puno posla imat će klub da bi organizirao i osigurao utakmicu, kako izvan, tako i unutar stadiona. O sigurnosnim aspektima utakmice progovorio je član uprave Dinama Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stadion će biti otvoren od 19 sati, sama utakmica ima nekoliko specifičnih sigurnosnih izazova, koji su prvenstveno uvjetovani zabranom koju je odredila UEFA i zbog koje skraćujemo kapacitet stadiona za gotovo 11 tisuća mjesta. Na sjevernoj tribini moramo imati banner #equalgame što je dio kazne UEFA-e. Veliki je izazov bio što napraviti s 1400 pretplatnika za tribinu sjever, te smo odlučili da ti pretplatnici budu smješteni na tribini Istok. Tamo smo osigurali prostor od 3200 mjesta na kojem će biti organizirano navijanje, prvenstveno mislim na navijačku skupinu Bad Blue Boys - započeo je Antolić.

Na utakmicu će doći i oko 1200 gostujućih navijača za koje je izjavio da bi bilo "neodgovorno" kad bi ih pomiješali s domaćima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče gostujućih navijača, u ovom trenutku očekivani dolazak je ne manje od 1200. To je osnovni razlog, s obzirom na puno upita i rasprava, da nitko ne može preuzeti odgovornost i pomiješati domaće navijače s 1200 gostujućih navijača. To je sigurnosno prerizično. Međutim, mi u klubu smo svjesni da ako naša momčad nastavi s pozitivnim rezultatima, interes će biti još i veći. Mi smo spremni, nakon što vidimo definitivno status stadiona Maksimir i u kojem će smjeru ići njegova obnova, na tribini Jug napraviti tehnička rješenja gdje će moći biti i domaći navijači koji će biti zaštićeni od gostujućih navijača", dodao je Antolić.

"Radit ćemo i fan zonu, pozivam ljude da dođu na vrijeme u zonu stadiona. Od ranog jutra bit će specifična regulacija prometa, stoga molim na razumijevanje i strpljenje, te da budemo pozitivni. Naši navijači moraju biti svjesni da smo napravili doista sve da utakmica koja je u emotivnom smislu posebna, prođe u pozitivnoj atmosferi", zaključio je Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica DInama i Spartaka iz Trnave na rasporedu je u četvrtak u 21 sat, a Dinamu je bod dovoljan da osigura europsko proljeće. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Vijesti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo