Vatreni pobjegao kući: 'Šanse za povratak su manje od jedan posto'

'Gledajući iz Pescare, na Poljudu sam imao život iz snova', rekao je Ante Vukušić koji je po svemu sudeći završio svoju epizodu u Serie A.

12.6.2013.
17:25
VOYO logo

"Šanse za povratak u Pescaru manje su od 1 posto. Čista teorija. Klub je ispao u Serie B, izgubilo se tim padom dosta novca od TV prava i marketinške djelatnosti. Ne vjerujem da bi me mogli plaćati, ali ionako smo sezonu zaključili s istim razmišljanjem. Niti ja sebe vidim u Pescari, niti klub mene vidi u momčadi za sljedeću sezonu", izjavio je bivši nogometaš Hajduka Ante Vukušić koji se nakon ispadanja Pescare iz Serie A vratio u svoj rodni Sinj.

"Prošao sam godinu velikog iskustva, ali nažalost, s negativnim predznakom. Nije Pescara igrala nogomet koji je meni odgovarao. Uzeli su jednog napadača dvometraša, na njega nabacivali lopte. Zar je to nogomet? Znate koliko sam takvih prilika imao u cijeloj sezoni? Samo jednu. Jednu jedinu. Trebam li tome nešto dodati, ja mislim da ne trebam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je prošlog ljeta stigla ponuda Pescare, Vukušić i nije bio previše sretan, dvoumio se, a ispostavilo se, imao je i pravo.

"Od prvog dana kada se pojavila opcija Pescara, stalno sam dvojio trebam li otići. Nećkao sam se, odugovlačio. Jasno je i zašto. Pretpostavljao sam što me čeka, borba za opstanak, novi klub u Prvoj ligi. Ali, ipak sam mislio da će biti bolja situacija. No, prevario sam se. Ali, nema povratka, tu sam gdje jesam i trebam se podići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram pronaći klub u kojem ću opet zabijati. I vratiti se u reprezentaciju gdje sam bio prije šest mjeseci. Tek su mi 22 godine, cijela je karijera ispred mene."

Povratak na Poljud?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realno govoreći, nije trenutak. Gledajući iz Pescare, na Poljudu sam imao život iz snova. Ali, moram ići dalje. Nisam se u Pescari naigrao prošle sezone, zato sam pun želje za nekim novim izazovom. Rečeno mi je da je odšteta između 2 i 2,5 milijuna eura. Tko toliko plati, može otkupiti ugovor. Schalke? Ne znam ništa konkretnije osim da je interes Schalkea spomenut u medijima", istaknuo je Vukušić, prenosi Jutarnji list.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo