[ANKETA] JE LI KALINIĆ OPRAVDANO IZBAČEN IZ REPREZENTACIJE? / Dalić je povukao svoj potez, a koje je vaše mišljenje?

Image
Foto: PIXSELL

Kalinić je u više navrata spasio hrvatsku reprezentaciju

18.6.2018.
11:37
PIXSELL
VOYO logo

Prema informacijama koje su plasirale u javnost Sportske novosti, Nikola Kalinić ne nalazi se više u krugu kampa reprezentacije koji je bio prisiljen napustiti na inzistiranje izbornika Zlatka Dalića. Iza svega stoji izbornikova odluka o zaštititi vlastitog autoriteta i zadržavanja dobre atmosfere u krugu izabrane vrste koju je navodno Kalinić uzdrmao odbivši ući s klupe na travnjak u posljednjim minutama utakmice protiv Nigerije u otvarajućem ogledu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

Kalinić je sve opravdao bolnim leđima, a na istu se ozljedu pozvao nakon što nije želio s klupe ući u ogled protiv Brazila tijekom priprema za ruski Mundijal. Njegovu spremnost da nastupi za reprezentaciju možda u ovom trenutku i nije u redu propitkivati, napadač jest možda uistinu i ozlijeđen, no onda treba pitanjima zasuti izbornika Dalića zašto je nespremnog igrača uopće vodio na najveći nogometni turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIKOLA KALINIĆ POTJERAN IZ REPREZENTACIJE: /

Iz kampa je otišao jutros, otkriven razlog zbog kojeg ga je Dalić vratio kući

Image
NIKOLA KALINIĆ POTJERAN IZ REPREZENTACIJE: /

Iz kampa je otišao jutros, otkriven razlog zbog kojeg ga je Dalić vratio kući

Ozljeda ili taština?

Odgovor, pak, možda nudi i liječnik reprezentacije Boris Nemec koji je novinarima kazao da nema potrebe za dodatnim pretragama po pitanju Kalinićeve ozljede jer se uzrok njegove boli zna.

Budući da je Kalinić cijelu sezonu odigrao na način da Milanovi navijači baš i neće suze roniti napusti li klub (po šest golova i asistencija u 41 odigranoj utakmici) teško je oteti se dojmu da je Dalić možda mogao u Rusiju zvati i nekog drugog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačio je Vatrene

S druge strane, riječ je o igraču koji za Vatrene nastupa desetak godina i koji je sa 15 postignutih golova na podjeli osmog mjesta najučinkovitijih igrača hrvatske reprezentacije, igraču koji je asistencijom Luki Modriću za 1-0, potom golom za 2-0 načeo Grčku u dodatnim kvalifikacijama za odlazak u Rusiju i strijelcu jedinog gola protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP.

Također i igraču koji je golom i asistencijom na Euru prije dvije godine pomogao svladati Španjolsku, o dokazanom strijelcu koji je Hrvatsku znao izvući kad je to bilo potrebno. I zato je pitanje je li Dalić pogriješio njegovim tjeranjem iz reprezentacije sasvim legitimno. Odgovor dajte vi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo