[ANKETA] ČEKA LI NAS SKUPINA SMRTI ILI KAMILICA? / Evo koga može izvući Hrvatska, odaberite koga biste željeli

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Pobjedom Perua protiv Novog Zelanda kompletiran je popis reprezentacija koje će sljedeće godine od 14. lipnja do 15. srpnja igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

16.11.2017.
10:08
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Poznati su, dakle, svi sudionici svjetske smotre, ali i četiri jakosne skupine za ždrijeb koji će se održati 1. prosinca u Moskvi. Za nas je najvažnije da je hrvatska reprezentacija u drugom bubnju u koji nas je pogurnula Švedska izbacivanjem Italije i dodatnim kvalifikacijama.

Image
[ANKETA] DALIĆ UVODI JOŠ JEDNU VELIKU PROMJENU: /

Čačićev recept je prošlost, Vatreni više neće igrati protiv 'patuljaka'

Image
[ANKETA] DALIĆ UVODI JOŠ JEDNU VELIKU PROMJENU: /

Čačićev recept je prošlost, Vatreni više neće igrati protiv 'patuljaka'

Samo dvije europske reprezentacije u istoj skupini

Prvu jakosnu skupinu predvodi, dakle, Rusija kao domaćin te najboljih sedam reprezentacija s FIFA-ine ljestvice. To su branitelji naslova Nijemci, peterostruki svjetski prvaci Brazilci, europski prvaci Portugalci te Argentina, Belgija, Poljska i Francuska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim, Hrvatske, u drugom će šeširu biti Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko i Urugvaj. Jedino je sigurno da Vatreni na Svjetskom prvenstvu neće biti u skupini s jednom od tih momčadi.

Treću jakosnu skupinu predvodi Danska, tu je i Island koji je u kvalifikacijskoj skupini bio ispred Hrvatske, te Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz posljednjeg će bubnja 1. prosinca biti izvučene reprezentacije Srbije, Nigerije, Australije, Japana, Maroka, Paname, Južne Koreje i Saudijske Arabije.

Odlučili smo se malo poigrati i vidjeti kako bi mogla izgledati najteža, a kako najlakša skupina za izabranike Zlatka Dalića. Iz prvog se bubnja na prvi pogled najboljim izborom čini Poljska, a to bi onda značilo da iz trećeg i četvrtog šešira ne možemo izvući nijednu europsku reprezentaciju. U istoj skupini, naime, ne smiju biti tri europske momčadi. Budemo li, dakle, u skupini s Poljskom (ili nekom drugom europskom vrstom iz prvog bubnja), nećemo moći biti s Danskom, Švedskom i Islandom, odnosno Srbijom iz posljednjeg šešira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjeći Južnoamerikance

Iz trećeg bubnja se poželjnim suparnicima čine Iran i Tunis, a iz četvrtoga Panama ili Saudijska Arabija. Ruku na srce, u eventualnoj skupini s s Poljskom, Iranom i Panamom izostanak plasmana u drugi krug bi bio veliki neuspjeh.

Što se tiče loših scenarija, za Hrvatsku nikako ne bi bilo dobro da iz prvog bubnja izvuče nekoga od Južnoamerikanaca, odnosno Brazil ili Argentinu. Od Latinoamerikanaca smo izgubili u svih šest utakmica koje smo dosad igrali na SP-ima - po dvaput od Brazila i Meksika, a jednom od Argentine i Ekvadora. Ovdje je zato dobra vijest da je Meskiko također u drugom šeširu pa nikako u grupnoj fazi ne možemo igrati protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, ni svjetski prvaci Nijemci se nikako ne čine dobrim izborom iz prvog jakosnog šešira, dok bi iz trećeg svakako bilo dobro izbjeći neugodan skandinavski dvojac Dansku i Švedsku. Posljednji bubanj kao neugodnog suparnika donosi Srbiju, a ne bi bilo loše izbjeći ni nepredvidive Nigerijce, kao ni Japance Vahida Halilhodžića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo