pobjedili paragvaj / Amerikanci se uz Kolumbiju plasirali u četvrtfinale Copa Americe

Image
Foto: AP

Američki nogometaši morali su gotovo čitavo drugo poluvrijeme morali braniti prednost s desetoricom igrača

12.6.2016.
10:27
AP
VOYO logo

Pobjedom nad Paragvajem od 1-0 nogometaši SAD-a pridružili su se Kolumbiji u četvrtfinalu Copa Americe Centenario, dok su Kolumbijci porazom 2-3 od Kostarike završili natjecanje u skupini A.

Image
tri gola u 19 minuta /

Messijev 'hat-trick' protiv Paname odveo Argentinu u četvrtfinale Copa Americe

Image
tri gola u 19 minuta /

Messijev 'hat-trick' protiv Paname odveo Argentinu u četvrtfinale Copa Americe

U utakmici odigranoj u Philadelphiji, reprezentaciji domaćina prigodnog izdanja Copa Americe bila je potrebna pobjeda za osiguranje plasmana u četvrtfinale. Amerikanci su do nje stigli zahvaljujući pogotku Clinta Dempseyja iz 27. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki nogometaši morali su gotovo čitavo drugo poluvrijeme, od 48. minute, braniti stečenu prednost s desetoricom igrača, nakon što je Yedlin u razmaku od jedne minute uspio skupiti dva žuta kartona. Vratar SAD-a Brad Guzan bio je na iskušenjima, ali je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Druga utakmica posljednjeg kola skupine A, koja je igrana u Houstonu, bila je prestižnog karaktera jer su Kolumbijci već u prva dva kola s dvije pobjede osigurali plasman u četvrtfinale, a Kostarikanci nisu mogli prestići SAD-a te su izgubili izglede za plasman u nokaut fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostarika je završila turnir pobjedom 3-2. Strijelci za pobjednike bili su Vanegas (2) i Borges (58), a pomogao im je i kolumbijski reprezentativac Fabra, koji je prvo u 6. minuti izjednačio na 1-1, a u 34. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu. Moreno je u 73. minuti ublažio poraz Kolumbije koja će u četvrtfinale kao drugoplasirana iz skupine A i ide na pobjednika skupine B, a to će najvjerojatnije biti Brazil. Amerikanci će kao pobjednici skupine A u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B.

U noći s nedjelje na ponedjeljak na rasporedu su utakmice završnog kola u skupini B, u kojima se sastaju Ekvador - Haiti (0.30 sati) i Brazil - Peru (2.30 sati). Brazil i Peru imaju po četiri boda, Ekvador dva, a Haiti je bez bodova i bez izgleda za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo