SVE SE POSLOŽILO / Rijeka danas mora proći Šveđane: Čeka ju nikad lakši put do grupne faze Konferencijske lige

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dobar ždrijeb neće ništa vrijediti ako večeras od 19 sati Rijeka ne nadmudri Šveđane u gostima

28.7.2022.
16:12
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke će večeras od 19 sati protiv Djurgardensa loviti zaostatak i plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. U prvoj utakmici na domaćem terenu Rijeka je poražena rezultatom 1-2. Pred našim predstavnikom je dosta težak zadatak, no riječani su već u dosta navrata pokazali koliko mogu u europskim natjecanjima. Od posljednjih deset sezona Rijeka je čak četiri puta prezimila u grupnoj fazi natjecanja. Uz Dinamo je klub koji predstavama u Europi donosi najviše bodova domaćem prvanstvu što potvrđuje koeficijent po kojem Rijeka često bude nositelj , uglavnom imaju lakši put nego Osijek i Hajduk koji su zadnjih godina dosta podbacili. Koeficijent hrvatskih klubova: Dinamo (49.500) Rijeka (15.000) Osijek (8.000) Hajduk (8.000)

Image
UTAKMICA SEZONE /

Rijeka može protiv Djurgardensa, evo što trebate znati o švedskom klubu

Image
UTAKMICA SEZONE /

Rijeka može protiv Djurgardensa, evo što trebate znati o švedskom klubu

Iskustvo je glavno oružje

Sezona 2015./16. je zadnji put kada je klub s Rujevice završio svoju europsku avanturu u drugom pretkolu UEFA-inih natjecanja. Rijeci će večeras u Stockholmu sigurno značiti što više ne vrijedi pravilo gola u gostima koji bi u ovom slučaju više koristio Djurgardensu, no sigurno će trebati dosta sreće, neka se ponovi "Kopenhagen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trupe Dragana Tadića će igrati na predivnom stadionu Tele 2 Areni na umjetnoj travi, Očekuje se velik broj navijača, a Rijeka će trebati postići gol više kako bi izborila barem produžetke. Šveđani su između dva susreta s Rijekom odradili derbi kola protiv Hackena za prvo mjesto u prvenstvu, nakon što su gubili uspjeli su se vratiti i upisali novu pobijedu. Za regeneraciju su imali četiri dana kao i za pripremu večerašnje utakmice.

Rijeka je svoj derbi s Hajdukom odgodila i imala tjedan dana za pripremu ovog susreta koji će biti presudan za nastavak natjecanja, ako riječani izbore prolaz dalje imati će dosta velike šanse za plasman u Konferencijsku ligu. U idućem pretkolu Rijeka čeka boljeg iz ogleda Sepsi - Olimpija, Rumunji imaju prednost od 3-1 iz prve utakmice. U slučaju da Rijeka prođe nekog od ta dva suparnika izborila bi play-off natjecanja u kojem bi vjerojatno bila nositelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelji kiksali

Da bi bila nositelj na zadnjoj stepenici do skupina Konferencijske lige trebaju ispasti još tri nositelja, gledajući stanje prvih utakmica takav scenarij postaje sve realniji. Kazahstanska Astana je deklasirana s visokih 5:0 protiv poljskog Rakowa, pred ispadanjem je i BATE Borisov koji je izgubio na domaćem terenu protiv turskog Konyaspora za kojeg nastupaju bivši nogometaši Rijeke, Robert Murić i Domagoj Pavičić. Na rubu ispadanja je i grčki Paok koji je izbacio Rijeku u play-offu prošle godine, oni su naime kiksali protiv Levskog iz Sofije te izgubili rezultatom 2:0.

Ima još slučajeva ,no ovo su najrealniji koji trenutno idu u korist Rijeci. Dobar ždrijeb neće ništa vrijediti ako večeras od 19 sati Rijeka ne nadmudri Šveđane u gostima. Nadajmo se kako će još jednom odraditi dobar posao i da će se pridružiti Dinamu koji nas konstantno zadnjih par sezona uspješno predstavlja u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstualni prijenos utakmice Djurgarden - Rijeka pratite uživo preko ovog linka od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo