BEZ HRVATA MEĐU NAJBOLJIMA /

Nitko mu nije ravan: Messi ispred nosa Ronaldu pokupio najbitnija priznanja u Španjolskoj

Image
Foto: AP

Udruga španjolskih profesionalnih klubova (LFP) sedmi put zaredom izabrala je najbolje, a ove godine među kandidatima nije bilo hrvatskih nogometaša

1.12.2015.
7:23
AP
VOYO logo

BARCELONA - Nogometaši Barcelone i Real Madrida odnijeli su u ponedjeljak navečer gotovo sve nagrade sa svečane dodjele priznanja najboljim pojedincima u prošloj sezoni, a Lionel Messi vratio se kući s naslovima najboljeg nogometaša i napadača u Španjolskoj.

Udruga španjolskih profesionalnih klubova (LFP) sedmi put zaredom izabrala je najbolje, a ove godine među kandidatima nije bilo hrvatskih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači katalonskog kluba odnijeli su još jednu pobjedu nad rivalom iz Madrida, ovaj put na podiju dvorane Fórum u Barceloni.

Messi je dobio dva priznanja - za najboljeg igrača i napadača, Claudio Bravo za najboljeg vratara, dok je Neymaru pripala titula najboljeg američkog nogometaša u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Luis Enrique, pod čijim je vodstvom Barcelona došla do naslova europskog prvaka, te osvojila španjolsko prvenstvo i kup, dobio je kipić za najboljeg trenera u sezoni 2014./2015.

Kapetan Reala Sergio Ramos proglašen je najboljim braničem drugu godinu zaredom, a njegov suigrač Kolumbijac James Rodríguez najboljim veznim igračem u prošloj sezoni.

Nagrade su dodijeljene nakon što su glasovala po tri kapetana iz 42 kluba prve i druge španjolske lige, koji čine LFP.

Utješna nagrada, dodijeljena na temelju glasova publike preko društvenih mreža, pripala je napadaču Reala Cristianu Ronaldu, koji je s Messijem i Urugvajcem Luisom Suárezom iz Barcelone bio u užem izboru za napadača sezone, no trofej je odnio Argentinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo, sezonu ranije najbolji u Španjolskoj, nije se niti pojavio u dvorani Fórum, a priznanje publike preuzeo je u njegovo ime Ramos. Na svečanost koja je trajala od 22 sata do 23.30 sati, kojoj su uz ljude iz španjolskog nogometa prisustvovali i glumci i osobe iz drugih sportova, nije došao niti Luis Enrique.

Prošle su godine nagrade dodijeljene u Madridu, a Hrvatska je imala dvojicu laureata. Luka Modrić bio je proglašen najboljim veznim igračem, dok je Ivan Rakitić za nastupe u Sevilli ponio nagradu za "fair play", te je bio u užem izboru za najboljeg ofenzivnog veznog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u Španjolskoj u sezoni 2014./2015.:

Vratar: Claudio Bravo (Barcelona)

Branič: Sergio Ramos (Real Madrid)

Vezni igrač: James Rodríguez (Real Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač: Lionel Messi (Barcelona)

Trener: Luis Enrique (Barcelona)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač: Lionel Messi (Barcelona)

Najbolji američki igrač: Neymar (Barcelona)

Najbolji afrički igrač: Feghouli (Valencia)

Igrač prema izboru publike: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. liga:

Branič: Bernardo (Sporting)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni igrač: Óscar (Valladolid)

Vratar: Cuellar (Sporting)

Trener: Pablo Machín (Girona)

Napadač: Rubén Castro (Betis)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo