NEMA TKO NIJE: / I olimpijska doprvakinja uhvaćena u dopingu

Image

Turska atletičarka, osvajačica srebrne medalje na 1.500 na Olimpijskim igrama u Londonu Gamza Bulut bila je pozitivna na doping, objavio je u ponedjeljak Turski atletski savez.

7.3.2016.
17:22
VOYO logo

"Kod turske atletičarke, osvajačice srebrne medalje na 1.500 m na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine 23-godišnje Gamze Bulut otkrivene su nepravilnosti u biološkoj putovnici", prenose objavu Turskog atletskog saveza turski mediji.

Druga iza također dopingirane sunarodnjakinje

Bulut je bila druga na OI u Londonu iza sunarodnjakinje Asli Cakir Alptekin koja je također bila pozitivna na doping zbog čega joj je oduzeto zlatno odličje iz Londona. Kako je to bio drugi pozitivni test na doping, Asli Cakir Alptekin je, osim što joj je oduzeta zlatna medalja s OI u Londonu, suspendirana na osam godina, odnosno do 9. siječnja 2021. godine. Svi njeni rezultati od 29. srpnja 2010. godine su poništeni, a oduzeto joj je i zlato s europskog prvenstva 2012. godine. Slična kazna očekuje i Bulut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka dopingiranih

Među drugim atletičarkama koje su nastupile u finalu na 1.500 m u Londonu Bjeloruskinja Natalija Kareiva, koja je bila sedma, i devetoplasirana Ruskinja Jekaterina Kosteckaja također su suspendirane, a prošli je tjedan Međunarodna atletska federacija (IAAF) potvrdila da je Šveđanka Abeba Aregawi, peta u Londonu, također bila pozitivna na zabranjene supstance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim zlata na Igrama u Londonu Bulut je osvojila i srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Helsinkiju 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo