ISLANĐANI PRIZNALI: / 'Onaj Srnin gol nas je uništio, ali naš uspon je počeo baš tada...'

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Nogometaši Islanda pobrinuli su se ucrtati na nogometnu kartu Europe, izbacili su Engleze u osmini finala. No, reprezentacija najsjevernije europske države nije tu "od jučer".

28.6.2016.
15:12
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Da bi mogli biti dobri na Euru u Francuskoj, najavili su u kvalifikacijama, kad su bili drugi u skupini, iza Češke, a bolji od Turske, velikana Nizozemske, Latvije i Kazahstana. No, i prije dvije godine momčad koju vodi Šveđanin Lars Lagerbäck, bila je blizu odlaska na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Hrvatska ih zaustavila u kvalifikacijama za SP

Tada joj se na putu do Brazila u dodatnim kvalifikacijama ispriječila Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bila "šetnja" za Vatrene, koji su nakon 0:0 u Reykjaviku, slavili s 2:0 u Maksimiru golovima Marija Mandžukića i Darija Srne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hoćemo li ikad doseći tu razinu?'

Islanđani su u emotivnom videu o usponu svog nogometa izdvojili upravo utakmicu protiv Hrvatske na Maksimiru.

"Izvanredan volej! Srna je zabio za Hrvatsku! Islandski san o Svjetskom prvenstvu je završen, hoćemo li ikada više doseći ovu razinu", pitali su se tada Islanđani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za uporan rad i ulaganja u nogomet vratila im se dvije godine kasnije, na Euru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunićevo 'Za dom spremni'

Dok Islanđani pamte sjajan Srnin volej i dive mu se, mi nažalost s te utakmice pamtimo Šimunićeve pokliče "Za dom spremni", koji su sadašnjem Čačićevu pomoćniku okončali igračku karijeru u reprezentaciji nakon što ga je Fifa kaznila s deset utakmica zabrane igranja.

Image

Zato se s pravom danas možemo pitati hoće li hrvatski nogomet doseći razinu islandskog, barem kad je u pitanju poštivanje i uvažavanje suparnika. U prilog tome govore i naslovnice hrvatskih medija koje su se bahato poigravale s najboljim portugalskim nogometašem i trostrukim osvajačem Zlatne lopte uoči osmine finala Eura u Lensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dajte nam tog Ronalda!", "Ronaldo, ti si sljedeći", pisali su hrvatski mediji, da bi na kraju hrvatski nogometaši uplakani odlazili s travnjaka, a Ronaldo tješio svog suigrača iz Reala, Luku Modrića...

Image
RONALDOVA VELIKA GESTA: /

'Moj brat Luka Modrić je plakao i nisam mogao slaviti pobjedu nad Hrvatskom'

Image
RONALDOVA VELIKA GESTA: /

'Moj brat Luka Modrić je plakao i nisam mogao slaviti pobjedu nad Hrvatskom'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo