MODRIĆ OPET NAJBOLJI HRVATSKI NOGOMETAŠ: /

'Drago mi je da sam nagradu primio iz ruku svog omiljenog trenera'

Image

U ponedjeljak navečer najboljim hrvatskim nogometašima uručene su nagrade Nogometni Oscar. Na dodjeli su sudjelovali svi reprezentativci, koje u utorak ujutro čeka polazak na put u Francusku.

6.6.2016.
21:15
VOYO logo

Vezni igrač hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić četvrtu godinu zaredom dobitnik je hrvatskog nogometnog Oscara, koji zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i dnevni list Sportske novosti, a najbolje biraju nogometaši i treneri HNL-a. Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade. Preostali kandidati za ovo prestižnu priznanje bili su Ivana Rakitić i Ivan Perišić.

Image

Čestitao Biliću

"Hvala svima što su mi opet dodijelili ovo prestižno priznanje. Da je Oscar otišao Perišiću ili Rakitiću bilo bi također zasluženo. Drago mi je da sam primio nagradu iz ruku svog omiljenog trenera. Čestitam mu na odličnoj sezoni", rekao je Modrić, kojem je nagradu predao Slaven Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić zajedno s ostatkom reprezentacije u utorak kreće na putu u Francusku, a prvi ispit na europskom prvenstvu 'vatreni' će imati u nedjelju, 12. lipnja protiv Turske.

"Osjećam se super, nadam se da ćemo opravdati očekivanja naših navijača. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum za taj cilj," dodao je veznjak 'vatrenih' i 'Kraljevskog kluba'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno šest kategorija, a glasovalo je 211 igrača, te 29 trenera.

Pjaca najbolji u HNL-u

Najbolji igrač HNL-a je MarkoPjaca, a njegov suigrač AnteĆorić je najbolji igrač do 21 godine. Najbolji trener drugu sezonu uzastopce je strateg Dinama ZoranMamić, dok je najbolji sudac također drugu sezonu uzastopce Bruno Marić.

"Bilo mi je teže lani zbog svih događanja oko kluba. Ovo mi je najdraža nagrada od proteklih jedanaest u kojima sam sudjelovao. Naše ambicije su uvijek iste, dvije domaće krune i plasman u skupinu europskog natjecanja. Neću obećati Lige prvaka, nadam se da ćemo i ove godine našim navijačima pružiti zadovoljstvo," poručio je Mamić.

Image

Posebnog Oscara nazvanog 'Dobri duh hrvatskog nogometa' dobio je MarijanKožina, ekonom NK Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigla i Janica

Idealnu postavu HNL-a u formaciji 4-3-3 čine: Lovre Kalinić (Hajduk) - Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo), Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka) - Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo) - Ilija Nestorovski (Inter), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)

Proslava dodijele Oscara treću godinu uzastopce održana je u hotelu Westin. Svečanosti su prisustvovale brojne hrvatske nogometne legende, bivši izbornici i reprezentativci, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta JanicaKostelić, a stigla je i kompletna hrvatska reprezentacija predvođena izbornikom Antom Čačićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Nagrade su dodijeljene u kategorijama:

Najbolji hrvatski nogometaš: Luka Modrić, kandidirani su još bili Ivan Perišić i Ivan Rakitić. Modrić je osvojio nagradu u sva četiri izdanja Nogometnog Oscara.

Najbolji mladi igrač HNL-a do 21 godinu: Ante Ćorić, kandidirani su još bili Marko Rog i Marko Pjaca

Najbolji igrač HNL-a: Marko Pjaca, kandidirani su još bili Tino Sven Sušić i Soudani

Najbolji sudac sezone HNL: Bruno Marić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljih 11 u HNL-u: Lovre Kalinić (Hajduk), Josip Pivarić (Dinamo), Gordon Schildenfeld (Dinamo) , Stefan Ristovski (Rijeka), Marko Lešković (Rijeka), Tino Sven Sušić (Hajduk), Ante Ćorić (Dinamo), Marko Rog (Dinamo), Ilija Nestorovski (Inter Zaprešić), Marin Tomasov (Rijeka), Marko Pjaca (Dinamo)

Najbolji trener HNL-a: Zoran Mamić (Dinamo)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo