ODBIJEN PRIJEDLOG TUŽITELJSTVA / Tri navijača optužena za napad na policiju nakon derbija Hajduka i Dinama puštena na slobodu

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Ti su navijači osumnjičeni da su ispred Kluba navijača Hajduka u središtu Splita nekoliko sati nakon derbija sudjelovali u napadu na policiju

24.10.2022.
14:49
Matko Begovic/PIXSELL
VOYO logo

Uz mjere opreza sudac je iz istražnog zatvora pustio trojicu mladića uhićenih u subotu iza ponoći zbog napada na policiju nakon utakmice Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu, odbivši tako prijedlog tužiteljstva da ih se tamo zadrži zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Image
EPILOG DIVLJANJA /

Torcida reagirala nakon derbija pa poslala otvoreno pismo Božinoviću: 'Obuzdajte zvijeri koje se kriju iza znački'

Image
EPILOG DIVLJANJA /

Torcida reagirala nakon derbija pa poslala otvoreno pismo Božinoviću: 'Obuzdajte zvijeri koje se kriju iza znački'

​Mladići u dobi od 29, 21 i 22 godine osumnjičeni su da su ispred Kluba navijača Hajduka u središtu Splita nekoliko sati nakon nogometnog derbija sudjelovali u napadu na policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac istrage ispitao ih je u ponedjeljak te ih odbio zadržati u jednomjesečnom istražnom zatvoru, što je tražilo Općinsko državno odvjetništvo, već im je izrekao mjeru opreza u vidu zabrane posjećivanja svih stadiona u državi na utakmicama u kojima sudjeluje Hajduk, a uz to se moraju policiji javljati jednom tjedno.

Inače, policija je u petak navečer intervenirala ispred Kluba navijača gdje je veća skupina mladića narušavala javni red i mir, a kada su tamo stigli, policajci su gađani bocama te su pozvali pojačanje kolega iz interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac zapucao

Navijači su potom i njih gađali bocama i prijetili im razbijenim staklenim bocama, zbog čega je jedan od policajaca iz sigurnosti zapucao tri puta u zrak kako bi odbio napad. Sve je završilo lakšim ozljeđivanjem policajaca i uhićenjima navijača.

Tijekom nedjeljnog popodneva splitska navijačka skupina Torcida poslala je pismo ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, prozvavši policiju i poručivši mu da "obuzda svoje zvijeri pod policijskim značkama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnosti se pojavila i snimka na kojoj je, tvrde navijači, ali i brojni Splićani uz gradonačelnika Ivicu Puljka, vidljiva policijska brutalnost nad navijačima.

Navijači prijetili?

Načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Slobodan Marendić upozorio je kako su navijači policajcima prijetili da će ih zaklati razbijenim bocama, pa su bili primorani zapucati u zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon objave sporne snimke rekao je kako policiji "nije na čast" ako je ona autentična, što će se utvrđivati kriminalističkim istraživanjem.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo