UDARALI GA NOGOM U GLAVU? / Pod povećalom makedonskih vlasti: Ovo su činjenice koje su zasad otkrivene u slučaju preminulog hrvatskog rukometaša

Image
Foto: Instagram

Policija je prikupila niz dokaza i dostavila ih tužiteljstvu koje sada radi na slučaju

10.4.2022.
15:16
Instagram
VOYO logo

Hrvatski 27-godišnji rukometaš Denis Tot preminuo je u petak skopskoj bolnici. Tot je u četvrtak u ranim jutarnjim satima dovezen u skopsku Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje bez svijesti, u kritičnom stanju, a liječnici su ga uspjeli reanimirati i potom staviti u stanje inducirane kome, što je u izjavi potvrdila dr. Maja Mojsova Mijovska.

Nakon što je Tot primljen u bolnicu, proširila se verzija priče po kojoj je rukometaš skopskog Butela brutalno pretučen u jednom skopskom noćnom klubu i dovezen u Kliniku s brojnim ozljedama. No, te je informacije demantiralo Ministarstvo unutarnjih poslova u službenom priopćenju objavljenom u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAGEDIJA U SKOPJU /

Hrvatski rukometaš ipak pretučen prije smrti! Makedonski MUP: 'Pao je, udario glavom u asfalt i izgubio svijest. Uhićeno dvoje ljudi'

Image
TRAGEDIJA U SKOPJU /

Hrvatski rukometaš ipak pretučen prije smrti! Makedonski MUP: 'Pao je, udario glavom u asfalt i izgubio svijest. Uhićeno dvoje ljudi'

Dvije verzije

U petak navečer oglasio se i njegov brat Boris koji je također demantirao da je došlo do tučnjave.

Međutim u subotu je MUP izašao s novim priopćenjem u kojem su potvrdili da je Tot ipak napadnut te da su dvije osumnjičene osobe uhićene dok je treća u bijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zbog kontradiktornih informacija koje su se pojavljivale u javnosti počelo se sumnjati u zataškavanje slučaja. Jutarnji neslužbeno doznaje da se istražuje navodna veza između vlasnika noćnog kluba ispred kojeg se dogodio incident i rukovoditelja Medinskog centra.

Klinika osudila nagađanja o zataškavanju

U međuvremenu, iz Klinike u koju je Tot zaprimljen stiglo je priopćenje u kojem su osudili nagađanja oko transparentnosti tragične smrti hrvatskog rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Od samog prijema isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent došao. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj. Još jednom izjavljujemo najdublju sućut obitelji zbog njihova gubitka", poručili su iz Klinike.

Image
Foto: Instagram

Denis Tot

Pojasnili su kako je pacijent stigao u bolnicu bez rada srca, znakova života i bez vidljivih ozljeda. Rad srca, naglašavaju, uspostavljen je nakon pola sata te je poslije toga napravljena kompletna pretraga. Uočeno je cjelovito otjecanje na mozgu, a jedan od razloga na koji su sumnjali je da je do njega došlo je zbog nedostatka kisika u mozgu i polusatnog oporavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se vidi na snimci?

"Nakon 24-satne borbe za život tijelo je bez vidljivih tragova nasilja i neizvjesnosti oko uzroka smrti predano Institutu za sudsku medicinu na obdukciju kako bi se utvrdilo zašto je srce prestalo raditi i što je uzrok edema mozga i smrt", navode i nastavljaju.

"Tijekom jučerašnjeg dana cjelokupna dokumentacija predana je Državnom odvjetništvu. Danas je medicinska dokumentacija dostupna i u Državnom zavodu za zdravstveno osiguranje", stoji u priopćenju Klinike TOARILUC-KARIL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonski mediji objavili su i kako se navodno na snimci videonadzora vide dvije sobe, dečko i djevojka, kako ulaze u taksi da bi im navodno potom nesretni rukometaš nešto dobacio kroz prozor. Par je nakon toga izašao iz automobila i nekoliko puta rukama u glavu udarili rukometaša, koji se nije branio. Nakon što je pao na pod, navodno ga je djevojka još nekoliko puta udarila nogom u glavu, poslije čega su pobjegli s mjesta događaja.

Tko je bio Denis Tot

Denis Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. Nakon sezone u Španjolskoj vratio se u Hrvatsku, gdje je igrao za Poreč i Bjelovar, a potom se ponovno okušao u inozemstvu igrajući za austrijski Bruck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tamo je preselio u makedonski Ohrid u kojem je proveo dvije sezone, da bi potom došao u skopski Butel, klub koji se trenutno nalazi iza Eurofarm Pelistera i Vardara 1961 na ljestvici prvenstva Sjeverne Makedonije.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo