PRERANO NAPUSTIO OVAJ SVIJET / Tko je bio Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je preminuo u Makedoniji: Rođen je u Đakovu, igrao je za španjolskog velikana...

Image

Tot je bio hospitaliziran od četvrtka ujutro

8.4.2022.
14:18
VOYO logo

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je u petak u bolnici u Skopju, gdje su se liječnici od četvrtka ujutro borili za njegov život.

Image
TRAGIČNE VIJESTI IZ MAKEDONIJE /

Hrvatski rukometaš Denis Tot izgubio životnu bitku

Image
TRAGIČNE VIJESTI IZ MAKEDONIJE /

Hrvatski rukometaš Denis Tot izgubio životnu bitku

Prema informacijama koje su prvotno pojavile u makedonskim medijima, Tot je navodno zadobio teške ozljede u tučnjavi u jednom noćnom klubu. Ubrzo se o slučaju oglasio makedonski MUP koji je u službenom priopćenju potvrdio da je u bolnicu "dovezen D.T. bez svijesti i bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su makedonski portali objavili da Tot nije pretučen te da je u bolnici završio zbog problema sa srcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukometaš je u kritičnom stanju. Mogu slobodno reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno je to da nema vidljivih znakova nasilja. Radimo sve da mu spasimo život", prenio je makedonski "Fokus" izjavu ravnateljice skopske bolnice Maje Mojsove.

Par sati nakon toga stigla je tragična vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je bio Denis Tot?

Tot je rođen 1994. godine u Đakovu gdje je i počeo rukometnu karijeru. Odrastao je u sportskoj obitelji, otac Igor je nogometni trener koji vodi hrvatskog trećeligaša HNK Đakovo, a brat Boris rukometni vratar koji trenutno igra u Nizozemskoj.

Sa Đakovom je igrao Prvu ligu, bio na završnici Kupa, a tamo ga je zapazio veliki španjolski Ademar Leon koji ga je doveo u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno je velika čast igrati u takvom klubu. Moj menadžer odradio je najveći dio posla, a kada je stigla ponuda Ademara, nismo dvojili ni sekunde. Moram priznati da me pomalo strah. Ja u velikom Ademaru?! To si pitanje još uvijek vrtim u glavi. Ali, ovakva prilika pruža se samo jednom", izjavio je 2015. Tot nakon velikog transfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tot, koji je igrao na poziciji desnog vanjskog, u Butel je stigao lani iz Ohrida, gdje je proveo dvije godine i bio jedan od najboljih igrača u momčadi.

"Poslije dvije sezone u Ohridu, odlučio sam promijeniti sredinu. Uvjeti za rad i ambicije kluba presudili su da prihvatim ponudu Butela. Sljedeće natjecateljske godine želimo najprije ponovo izboriti play-off, a nakon toga i mjesto u Europi. Po mom mišljenju, makedonska liga je najzanimljivija na Balkanu i drago mi je da ću ostati u ovoj zemlji", izjavio je Tot nakon što je potpisao ugovor s Butelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je još za Bjelovar, Poreč i austrijski Bruck.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo