TRAGEDIJA U SKOPJU / Hrvatski rukometaš ipak pretučen prije smrti! Makedonski MUP: 'Pao je, udario glavom u asfalt i izgubio svijest. Uhićeno dvoje ljudi'

Image
Foto: Instagram

Denisov brat Boris u petak je demantirao da je došlo do tučnjave

9.4.2022.
16:05
Instagram
VOYO logo

Hrvatski 27-godišnji rukometaš Denis Tot preminuo je u petak skopskoj bolnici. Tot je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima dovezen u skopsku Kliniku za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje bez svijesti, u kritičnom stanju, a liječnici su ga uspjeli reanimirati i potom staviti u stanje inducirane kome, što je u izjavi potvrdila dr. Maja Mojsova Mijovska.

Image
PRERANO NAPUSTIO OVAJ SVIJET /

Tko je bio Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je preminuo u Makedoniji: Rođen je u Đakovu, igrao je za španjolskog velikana...

Image
PRERANO NAPUSTIO OVAJ SVIJET /

Tko je bio Denis Tot, hrvatski rukometaš koji je preminuo u Makedoniji: Rođen je u Đakovu, igrao je za španjolskog velikana...

Nakon što je Tot primljen u bolnicu, proširila se verzija priče po kojoj je rukometaš skopskog Butela brutalno pretučen u jednom skopskom noćnom klubu i dovezen u kliniku s brojnim ozljedama. No, te je informacije demantiralo Ministarstvo unutarnjih poslova u službenom priopćenju objavljenom u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ministarstvo unutarnjih poslova obavještava javnost da je jučer (07.04.2022.) u 04:11 iz Kliničkog centra dojavljeno policiji da im je DT dovezen bez svijesti, bez vidljivih tragova nasilja te mu je odmah ukazana liječnička pomoć. Policijska uprava u Skoplju poduzima mjere za rasvjetljavanje slučaja i o tome ćemo na odgovarajući način izvijestiti javnost", priopćili su iz makedonskog MUP-a.

Image
Foto: Instagram

Denis Tot

U petak navečer oglasio se i njegov brat Boris koji je demantirao da je došlo do tučnjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala lijepo gospodi novinarima na “profesionalno” obavljenom poslu. Može vas samo biti sramota zbog plasiranja dezinformacija u javnost i širenja laži radi skupljanja klikova. Denis je preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti koje su tijekom cijelog dana bile pisane… Sramota da na tuđoj nesreći gradite publicitet!!", napisao je Boris.

Međutim dan kasnije, makedonska Telma TV i portal Fokus izašli su opet s verzijom prema kojem je riječ o nasilnoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivaju se na izvještaj liječnika sudske medicine koja navodno pokazuje da je Tot zbog udarca u glavu zadobio teško oštećenje mozga te da je ono bilo kobno. Fokus, kao i Telma TV, pozivaju se i na skopsko tužiteljstvo, od kojeg su, tvrde, dobili potvrdu o pokretanju istrage. Navode kako su u cijeli slučaj uključene tri osobe, te da su dvije već u pritvoru (muškarac i žena), dok je treća osoba u bijegu.

Image
Foto: Denis Tot/Instagram

Denis Tot

Fokus je dodao kako je policija u posjedu snimke na kojoj se vidi da su pokojni i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasila se policija

U međuvremenu oglasio se makedonski MUP, koji je opisao što se dogodilo kobne večeri.

Navode da je 7. travnja oko 3.30 ujutru ispred noćnog kluba u Gradskom parku došlo do svađe između Tota i A.Lj. (28), K.L. (19) i A.K. (22), svi iz Skoplja, pri čemu su ga trojica napala i udarila u glavu, nakon čega je napadnuti pao i udario stražnjim dijelom glave u asfalt i izgubio svijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osoba je hitnom pomoći prevezena u Hitni centar Klinike "Majka Terezija", gdje joj je ukazana liječnička pomoć uz reanimaciju i stavljena je na respirator, u kritičnom stanju.

Prema riječima liječnika, ozlijeđena osoba je imala srčani udar te je bila u životnoj opasnosti nakon čega je podlegla ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O događaju je obaviješten dežurni državni tužitelj iz Osnovnog državnog odvjetništva u Skoplju koji je po nalogu tijelo preminulog predalo na obdukciju.

Istovremeno su dostavljeni i video zapisi sa sigurnosnih kamera, grada i noćnog kluba, a EUMNA u SIA Skoplje pokupila je predmete od pokojnika koji će biti predani OKTIV-u u MUP-u na vještačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer, 8. travnja 2022. godine, u prostorijama ENK u Policijskoj upravi Skoplje, u nazočnosti branitelja, obavljen je službeni razgovor s više osoba, među kojima i dvoje osumnjičenih.

Po naredbi suca Osnovnog kaznenog suda Skoplje dana 08.04.2022. godine izvršen je pretres u kući osobe A.Lj. koji je nedostupan organima provođenja i uz potvrdu za privremeno oduzete predmete oduzeti su predmeti koji će biti dostavljeni na vještačenje OKTIV-u pri MUP-u. Za osobom A.Lj. je raspisana tjeralica", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo