SMRT HRVATSKOG RUKOMETAŠA / Traga se za osobom koja je prva udarila preminulog Denisa: 'Ne znam koja to mora biti mržnja da se ubije čovjek'

Za RTL ekskluzivno priča glavni tužitelj u Skopju Gavril Bubevski

10.4.2022.
19:37
VOYO logo

Hrvatski 27-godišnji rukometaš Denis Tot u petak je preminuo u skopskoj bolnici. Tot je rođen u Đakovu, gdje je započeo rukometnu karijeru i tamo igrao do 2015., kad je prešao u španjolski Ademar Leon. U njegovom rodnom gradu vlada tuga. Ispred đakovačke dvorane, gdje je napravio prve rukometne korake, gore svijeće.

"Ne znam koja to mora biti mržnja da se ubije čovjek, još sportaš pogotovo. To mi ne može nikako ići u glavu. Moji dečki, moji sinovi njih poznaju, zajedno su išli tamo, igrali nogomet gdje su im djeda i baba", rekao je za RTL jedan građanin koji se našao pokraj dvorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UDARALI GA NOGOM U GLAVU? /

Pod povećalom makedonskih vlasti: Ovo su činjenice koje su zasad otkrivene u slučaju preminulog hrvatskog rukometaša

Image
UDARALI GA NOGOM U GLAVU? /

Pod povećalom makedonskih vlasti: Ovo su činjenice koje su zasad otkrivene u slučaju preminulog hrvatskog rukometaša

"Stvarno mi je žao zbog roditelja od malog rukometaša, i sama sam majka, nezamislivo mi je to, nadam se da će riješiti taj slučaj", kazala je Anita Škugor iz Đakova.

"Što reći, žalosno, jadni roditelji", dodao je Edi Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiva priča

Od početka slučaja pojavljivale su s kontradiktorne informacije. Iz bolnice su prvo rekli da je preminuo od srčanog udara, a to je potvrdila i policija, da bi se na kraju ispostavilo da je do tragedije došlo nakon što je Tot fizički napadnut.

Image
Foto: Instagram

Denis Tot

Policija je uhitila dvije osobe, među njima i 19-godišnju djevojku. Jedna je još u bijegu - za RTL ekskluzivno priča glavni tužitelj u Skopju Gavril Bubevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje posljednje informacije da se još uvijek traga za čovjekom koji je započeo to. On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije je drugo dvoje udaralo ga u glavu s nogama", kazao je Bubevski. Obdukcijom su utvrđene ozljede glave, a krenula je i priča o pokušaju zataškavanja slučaja.

Prijeti im do 20 godina zatvora

"Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, uopće. Samo splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome", tvrdi pak Bubevski. Oglasili su se i iz bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. Već pri samom prijemu isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj", poručili su. Denisov prijatelj i suigrač Domagoj Perlić, koji je trener RK Đakovo, je šokiran.

"Uvijek spreman pomoći, uvijek za zafrkanciju sa svojim specifičnim smislom za humor. Bio je poseban i čovjek i pravi sportaš, odličan rukometaš. Denis nikad nije bio incidentan tip ne vjerujem da je ikakvu tučnjavu i započeo", tvrdi Perlić. Trojcu koji se sumnjiči za ubojstvo mladog rukometaša prijeti od 5 do 20 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo