U FOKUSU JAVNOSTI / Otkrivamo tko je nogometaš za kojeg je udana finska premijerka: Napadač skromnog učinka i sjajnog poduzetničkog instinkta

Image

Vršio je funkciju direktora komunikacija do 2020. godine, a paralelno s tim je osnovao i vlastitu kompaniju koja nudi konzultantske usluge u području znanosti, menadžmenta i tehnologije. Danas uz vlastiti biznis radi kao investitor za Headline, međunarodnu kompaniju koja ulaže u brojne industrije diljem svijeta

12.7.2022.
11:41
VOYO logo

Sanna Marin, finska je premijerka, koja plijeni pozornost svjetske javnosti posljednjih mjeseci zbog odvažnih političkih istupa, ali i stila kojeg nismo navikli gledati među političarima. Posljednji put je pažnju privukla pojavom na glazbenom festivalu Ruisrock gdje se pojavila u kožnoj jakni, kratkim trapericama i čizmama.

Nerijetko opuštena finska premijerka dijeli na društvenim mrežama fotografije i informacije iz privatnog života te je tako javnost doznala da je udana za bivšeg nogometaša Markusa Raikkonena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kratka i ne baš uspješna nogometna karijera

Raikkonen i Marin su u braku dvije godine, imaju četverogodišnju kći, ali u vezi su još od tinejdžerskih dana. Dok je ona uspješno gurala svoje političke ambicije, Raikkonen je s nešto manje uspjeha pokušavao ostvariti san o nogometnoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sportsko - politički multipraktik /

Košarkaška i politička karijera Davora Filipovića su nalik: Sudionik važnih događaja korišten na više pozicija s malim individualnim učinkom

Image
Sportsko - politički multipraktik /

Košarkaška i politička karijera Davora Filipovića su nalik: Sudionik važnih događaja korišten na više pozicija s malim individualnim učinkom

Svoj je nogometni put započeo u Ilvesu iz Tamperea 2004. godine. Ilves nastupa u najvišem rangu finskog nogometa još od 1979. godine te je tri puta osvajao kup i jednom prvenstvo. Markus Raikkonen je u klubu proveo juniorski staž te prvu seniorsku sezonu no očigledno nije bio na tom nivou te se nije uspio nametnuti u prvoligaškom klubu.

Rekordna sezona s tri gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog manjka minutaže Raikkonen prelazi u drugi klub iz Tamperea, treće ligaša Tampereeen Pallo-Veikot. Zanimljivo je da je Pallo-Veikot klub koji je 1994. bio prvak Finske no početkom 2000-ih je upao u financijske probleme i pao je u 3. ligu.
U vrijeme kada je Raikkonen prešao u redove Crvene mašine, Pallo je uspio uči u drugu ligu. Raikkonen je kroz tri sezone igranja za Pallo sudeći po dostupnim statistikama igrao relativno malo. Upisao je službene nastupe tek 2008. godine kada je u 13 utakmica ovaj centarfor zabio tri pogotka.

Prema pisanju finskih medija, Raikkonen je imao dosta problema s ozljedama, a uz to je otkrio i talent za poduzetništvo te je već u siječnju 2009. u dobi od samo 24 godine zaključio da njegova nogometna karijera ne vodi nigdje te se umirovio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki igrač u svijetu investicija

Nakon toga je počeo raditi u velikoj međunarodnoj korporaciji Generaxion. Vršio je funkciju direktora komunikacija do 2020. godine, a paralelno s tim je osnovao i vlastitu kompaniju koja nudi konzultantske usluge u području znanosti, menadžmenta i tehnologije. Danas uz vlastiti biznis radi kao investitor za Headline, međunarodnu kompaniju koja ulaže u brojne industrije diljem svijeta.

Drugim riječima, Raikkonen je puno efikasniji kao poduzetnik nego što je bio kao nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo