NEKA DRHTI CIJELA EUROPA / Pakao u Dubravi šokirao regiju; Boysi najopasniji na 'ulici'

Image
Foto: Screenshot

'Balkanski navijači' objavili TOP 10 najpopularnijih navijačkih događaja u 2021., prema čitanosti vlastitih izvještaja. Bad Blue Boysi uvjerljivo najpopularnija grupa na Balkanu, što se tiče 'ulice'. Za napomenuti kako ovim ne želimo reklamirati nikakav oblik nasilja, već izvijestiti o anomaliji koja je itekako (ne)popularna u društvu, ali koja je u stalnom fokusu medija i javnosti

4.1.2022.
12:56
Screenshot
VOYO logo

Popularni navijački web site Balkanski navijači, koji prati navijačku supkulturu i događanja u regiji ali i šire, objavio je TOP 10 najpopularnijih navijačkih događanja na Balkanu u 2021. godini, prema čitanosti vlastitih izvještaja. Bad Blue Boys i Torcida, dvije najveće hrvatske navijačke grupe, zastupljene su na nekoliko mjesta, posebno Dinamovi Boysi koji su obilježili navijačku 2021., što se tiče huliganskih izgreda svojih pripadnika.

Image
KAOS U DUBRAVI /

'Ovo nije bilo slučajno, svi su znali što će se dogoditi. Poljske navijače je šokirala jedna stvar'

Image
KAOS U DUBRAVI /

'Ovo nije bilo slučajno, svi su znali što će se dogoditi. Poljske navijače je šokirala jedna stvar'

Definitivno su, prema aktivnosti, bili najopasniji i najaktivniji na "ulici", a njihova akcija u Dubravi protiv huligana iz Varšave, Legijinih Teddy Boysa, najpopularniji je navijački događaj prema izvještajima na Balkanskim navijačima. Za napomenuti kako je ta navijačka pobjeda BBB-ovaca na "ulici" upotpunjena odlaskom oko 150 Boysa na uzvrat u Varšavu, ali nisu došli do poljske prijestolnice i sukobili se s huliganima Legije, jer je njihovu akciju osujetila i spriječila brojna poljska policija, te ih u 3 busa zaustavila nedaleko od Varšave, na autoputu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je na prvom mjestu završio spomenuti kaos u Zagrebu, "kad su Bad Blue Boys razbili Poljake u Dubravi", kako su izvijestili na web siteu Balkanski navijači. Na drugom mjestu se našla splitska Torcida sa svojim napadom i pokušajem oduzimanja velike srpske zastave Trebinje. Na broju 3. tučnjava Manijaka i Hordi Zla na Baščaršiji. Na 8. mjestu završila je dogovorena tučnjava Boysa i navijača Genka u Belgiji, kao i neredi na aerodromu u Puli. TOP 10 završava s Boysima i Torcidom, odnosno međusobnom brutalnom tučnjavom u Đakovu zbog grafita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne duljimo, pogledajte i sami koji su navijački događaji na Balkanskim navijačima najviše bili u fokusu u gore priloženom Facebook linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim tekstom ne želimo poticati na nasilje niti bilo kakav njezin oblik, strogo se protivimo svakom obliku nasilja. No, cilj ovog teksta je izvijestiti o segmentu u navijanju, toj (ne)prihvaćenoj društvenoj pojavi, odnosno obliku navijačkog ponašanja, koji je pod povećalom i u fokusu javnosti i medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo