IZRAZILI SU SVOJ STAV / Navijači Dinama zaprijetili Nadzornom odboru: 'Dosta ste nas j**ali, sad ćemo malo mi vas'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Zona Dinamo' je odlučila pozvati sve članove hrvatskog prvaka da prijave Nadzorni odbor, a njihovu poruku vam prenosimo u cijelosti

23.12.2022.
13:19
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Navijači su razočarani trenutnim 'igrama prijestolja' u klubu kako ih sami nazivaju, a smijenom člana Uprave Krešimira Antolića 'Zona Dinamo' je odlučila pozvati sve članove hrvatskog prvaka da prijave Nadzorni odbor. Njihovu poruku vam prenosimo u cijelosti.

Image
TEŠKA ARTILJERIJA /

Mamiću lopta sjela na volej: 'Lažu vas za stadion! Antolić je zmija i zavodi mi drugog oca'

Image
TEŠKA ARTILJERIJA /

Mamiću lopta sjela na volej: 'Lažu vas za stadion! Antolić je zmija i zavodi mi drugog oca'

Prijava protiv Nadzornog odbora GNK Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani članovi Zone, s obzirom na ove sramotne igre prijestolja koje se događaju u našem klubu, ajmo im još malo zakomplicirati stvari. Počet ćemo s prijavom protiv Nadzornog odbora, odnosno protiv čovjeka koji je prije 10ak godina rekao da si osnujemo svoj dinamo jer je ovaj kakti njihov. Tako su se i ponašali krađom nekoliko stotina milijuna kuna iz kluba, a vrli NO o tome ništa nije znao ili je šutio.

"Ne treba im uzeti za zlo jer ipak u NO sjede biolog, arhitekt i stomatolog. Što bi oni mogli znati o financijskim tokovima!? Molimo isključivo članove kluba da pošalju prijavu u nastavku, na način da upišu svoje ime i prezime te broj sa članske iskaznice. Ovo je samo početak. Dosta ste nas jebali, sad ćemo malo mi vas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani,

Ja, IME I PREZIME kao član Dinama (broj članske iskaznice 123456789) prijavljujem predsjednika Nadzornog odbora Miroslava Rozića i članove nadzornog odbora Nikolu Polaka i Andreja Menigu zbog kršenja procesa i uloge Nadzornog odbora sukladno Statutu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Statutu Dinama, članak 44. kao članu Dinama molim da mi se dostavi poslovnik Nadzornog odbora.

Nadalje, Nadzorni odbor sukladno članku 41., stavak 1. „skrbi o provođenju odredbi Statuta i općih akata kluba, financijskom poslovanju kluba te raspolaganju njegovom imovinom“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da je Nadzorni odbor održao treću sjednicu 22. prosinca 2022. godine, kao jedina točka dnevnog reda bila je: 1. Provedba odredbi Statuta i općih akata kluba

A) Sukladno navedenom i točci 2. Zaključka NO-a, molim informaciju kako je Nadzorni odbor mogao donijeti bilo kakav zaključak o provođenju odluka Skupštine ukoliko nije zapisnik Skupštine napravljen i verificiran što implicitno podrazumijeva odluku NO-a bez pravnog temelja u vidu dokumenta Skupštine čime se sama uloga Nadzornog odbora degradira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B) Nadalje, zaključak Nadzornog odbora o ulozi Izvršnog odbora u kojem se navodi kako je tematika imenovanja sportskog direktora u kontradiktornosti odnosno Izvršni odbor nema ovlasti za donošenje takve odluke pozivajući se na članak 36. Statuta – s obzirom da članak 36. Statuta u svom stavkama navodi:

1. Izvršni odbor svoje poslove obavlja na sjednicama koje saziva predsjednik Izvršnog odbora ili član Izvršnog odbora kojeg odredi predsjednik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Izvršni odbor odlučuje većinom glasova nazočnih članova pod uvjetom da je na sjednici prisutna natpolovična većina svih članova

Navedeni zaključak br. 1 koji se odnosi na stav Nadzornog odbora o imenovanju sportskog direktora je besmislen s obzirom da navedena tematika koja se odnosi na Skupštinu nema nikakve veze sa člankom 36. koji je isključivo vezan za to tko saziva sjednice Izvršnog odbora te o kvorumu i broju glasova Izvršnog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

C) Članak 15. Statuta Dinama navodi kako su prava članova pod stavkom 3. „Biti pravodobno obavještavani o radu kluba i njegovim tijelima na način propisan Statutom, posebnim aktima i odlukama Uprave.

S obzirom da u navedenom zapisniku NO-a nigdje se ne navodi kako ću ja kao član kluba biti pravodobno obavješten te je zapisnik NO-a poslan svim medijima (što se navodi u zapisniku), zbog djelovanja kontra članka 15. tražim da se Nadzorni odbor smijeni jer nisam dobio informaciju kao član kluba dok su interni dokumenti poslani svim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

D) Članak 16., stavak 3. govori kako su dužnosti i odgovornosti članova „suzdržavanje od ponašanja i radnji koje štete klubu i njegovu ugledu“ – smatram kako javno objavljivanje internog dokumenta (zapisnik NO-a koji sukladno točkama A i B pravno nije valjan) dovodi u pitanje funkcioniranja kluba te potencijalno štete poslovnom i društvenom ugledu kluba.

E) U Zaključku br. 4, Nadzorni odbor skreće pažnju na smjenu člana Uprave, no s obzirom na nedostatak zapisnika – ne navodi se činjenica kako smjena člana Uprave nije bila na dnevnom redu Skupštine, nije se glasalo o proširenju dnevnog reda te samim time navedena odluka je ništavna, odnosno Nadzorni odbor svjesno donosi zaključak o tematici koja nije bila na dnevnom redu da bi se o njoj uopće raspravljalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na gore navedene točke, molim da se provedu svi procesi sukladno Statutu i poslovnicima te se isključi kompletni Nadzorni odbor i bira novi s ciljem kvalitetnije skrbi o proveđenju odredbi Statuta, općih akata kluba, financijskom poslovanju kluba te raspologanju njegovom imovinom.

Unaprijed zahvaljujem i sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S poštovanjem, Vaše ime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo