IPAK SE DOGODILO / Potres u Maksimirskoj: Nadzorni odbor smijenio Krešimira Antolića nakon četiri sata rasprave

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Najvažnija vijest je ta da je član Uprave Krešimir Antolić razriješen dužnosti odlukom skupštine

23.12.2022.
9:26
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak se održala treća sjednica Nadzornog odbora GNK Dinamo koja je trajala četiri sata, a na njoj su prisustvovali predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić te članovi Nikola Polak i Andrej Meniga.

Image
Tko s vragom tikve sadi... /

Mamić potvrdio svoju vladavinu u Dinamu: Smijenjen Krešimir Antolić

Image
Tko s vragom tikve sadi... /

Mamić potvrdio svoju vladavinu u Dinamu: Smijenjen Krešimir Antolić

Sjednica je održana zbog potresa u klubu koji su se dogodili u posljednje vrijeme, a raspravljalo se o aktualnim događanjima u odnosu na odredbe statuta. Najvažnija vijest je ta da je član Uprave Krešimir Antolić razriješen dužnosti odlukom skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Izvršni odbor je 8. 12. 2022. raspravljao i izglasao odluku prema kojoj "klupska uprava dobiva zadatak u dogledno vrijeme zaposliti odnosno imenovati sportskog direktora". Navedena odluka je protivna Statutu kluba jer Izvršni odbor kluba prema odredbi članka 36. Statuta nema ovlasti za donošenje takve odluke, a nije ga ni ovlastila Skupština da donese takvu odluku.

2. Skupština je većinom glasova svojih članova na sjednici održanoj 12. prosinca 2022. donijela odluku o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo. Umjesto da provede jasnu i nedvojbenu odluku Skupštine Izvršni odbor je na sjednici održanoj 19. 12. 2022. pristupio glasovanju i većinom glasova odbio je provesti odluku Skupštine. U članku 49. stavak 1. Statuta navedeno je da su članovi Uprave kluba odgovorni Izvršnom odboru i Skupštini kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupština kluba je tražila razrješenje člana Uprave i Izvršni odbor je bio dužan izvršiti tu odluku u skladu s odredbom članka 35. točka 1. gdje je kao prva i najvažnija zadaća Izvršnog odbora navedeno da "provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine". Izvršni odbor je ovim postupanjem grubo prekršio odredbe Statuta jer je odbio provesti odluke Skupštine kluba.

3. Izvršni odbor odnosno dio njegovih članova je postupanjem opisanim u točki 1. i 2. ovog zaključka doveo do stanja da očito djeluje protivno volji najvišeg tijela upravljanja Kluba - Skupštini, da krši prava većine članova Skupštine ne uvažavajući njihov glas te da svojim djelovanjem i javnim istupom dezinformira cjelokupnu javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Nadzorni odbor poziva sva tijela upravljanja GNK Dinama i njihove članove, kao i zaposlenike Kluba da se pridržavaju odredbi Statuta Kluba, a svim suradnicima kluba skreće pažnju da je člana Uprave gosp. Krešimira Antolića najviše tijelo upravljanja Kluba svojom odlukom razriješilo dužnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo