PONIZAN I ZAHVALAN / Livaković preko noći postao hit: Evo koliko je narasla popularnost hrvatske hobotnice

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Odlučio sam zagrebati ispod površine i provjeriti koliko je zapravo Livaković oduševio svijet nakon SP-a pa sam došao do podatka koji me oduševio. Gledatelje je kupio svojim obranama, a vjerojatno je dio toga pridonijela i činjenica da je na meti nekih velikana iz liga petica

22.12.2022.
11:40
Grafika Danas.hr
VOYO logo

Iza hrvatske nogometne reprezentacije je šesti nastup na svjetskim prvenstvima, a osvojena je i treća medalja. S takvim uspjesima se rijetki mogu pohvaliti što je samo dokaz koliko su Vatreni zapravo napravili na velikim natjecanjima. Osim Joška Gvardiola sve je oduševio i Dominik Livaković.

Image
ZALJUBILA SE U KOCKICE /

Dolazi iz Portugala, obožava hajdukovca i navija za Vatrene: Donosimo dirljivu priču navijačice

Image
ZALJUBILA SE U KOCKICE /

Dolazi iz Portugala, obožava hajdukovca i navija za Vatrene: Donosimo dirljivu priču navijačice

Kada se nađeš u polufinalu, samo te jedan korak dijeli do najveće moguće utakmice, do utakmice u kojoj se boriš za trofej namijenjen prvaku svijeta. Lagali bi kada bismo rekli kako nismo razmišljali o osvajanju tog trofeja kada smo se već našli među četiri najbolje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su nas natjerali da se nadamo jer su bezbroj puta do sad pokazali kako je sve moguće i da će se njihovo zajedništvo i zalaganje na terenu vratiti u obliku rezultata. Možda su nam 'kidali' živce, možda smo bili u neizvjesnosti i po 120 minuta, no pokazali su da ih se nikad ne treba otpisati.

Bronca zlatnog sjaja

Hrvatska je ponovno bila iznenađenje Mundijala, samo joj se ovaj put pridružio Maroko, suparnik s kojim su se Vatreni obračunali i u skupini. Tada je utakmica završena bez pobjednika, a ova puno važnija za brončanu medalju otišla je na stranu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojili smo drugu broncu nakon 1998. godine kada je naša reprezentacija kao debitant stigla do prvog odličja. Vatreni su u Kataru također igrali dramatične utakmice kao i u Rusiji, a na putu do medalje dva puta su također došli i do izvođenja jedanaesteraca. Tada je heroj bio Danijel Subašić, a sada je to postao i Dominik Livaković.

Zadarski čuvari mreže

Livaković je bio dio reprezentacije koja je 2018. godine osvojila srebro, no tada je imao ulogu rezerve. Bio je podrška Subašiću te pažljivo gledao i čekao svoju priliku. U Kataru imao iznimno dosta važnih obrana i 'čupao' Vatrene. Posebno je oduševio svijet kada je u utakmicama protiv Japana i Brazila zaključao svoja vrata tijekom raspucavanja s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos vratara je ključan

Da biste bili nadmoćniji od suparnika u nogometu uvijek vam treba raspoložen golman, Livaković je to bio i svojim obranama dao vjetar u leđa suigračima. No, vratimo se malo u prošlost - Livaković nije preko noći pokazao svoju kvalitetu.

Već dugo je odličan na vratima Dinama u europskim utakmicama, a imao je i čudesne nastupe za reprezentaciju. Prva utakmica koje se odmah sjetim je protiv Portugala u Ligi nacija kada smo izgubili s rezultatom 4-1. No, Livaković je toliko toga obranio da je ostavio dobar dojam unatoč četiri primljena pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sofascore nam je izvukao pet najboljih utakmica našeg vratara u nacionalnom dresu po ocjenama njihovog sustava, a uvjerljivo je najbolja bila ona protiv Brazila u četvrtfinalu SP-a kada je prikupio 11 obrana. Treba napomenuti kako je tri od izdvojenih pet utakmica odigrao upravo na ovom Mundijalu.

Utakmica nakon koje je eksplodirao

Odlučio sam zagrebati ispod površine i provjeriti koliko je zapravo Livaković oduševio svijet nakon SP-a pa sam došao do podatka koji me oduševio. Prije nastupa u Kataru, Livaković je imao 150 tisuća pratitelja na Instagramu, a sada je ta brojka skočila na 542 tisuće, od čega je samo 180 tisuća dobio nakon utakmice protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelje je kupio svojim obranama, a vjerojatno je dio toga pridonijela i činjenica da je na meti nekih velikana iz liga petica pa su i njihovi navijači vjerojatno zapratili našu hobotnicu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo