RAZGOVOR ZA DANAS.HR / Argentinski komentator uoči ogleda s Hrvatskom: 'Vrištat ću na svaki gol, želim da osvoje..'

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Uoči utakmice sam se odlučio javiti kolegi iz Argentine kojeg poznajem još od njegovih samih početaka. Otkrio mi je i kako je nastala ideja i želja za komentiranjem koje je nakon utakmice s Brazilom odjeknulo regijom

13.12.2022.
7:50
Grafika Danas.hr
VOYO logo

Stigao je i taj nikad iščekivaniji dan, Hrvatska će večeras od 20 sati na Lusail stadionu tražiti prolazak u drugo finale u nizu na Svjetskom prvenstvu, a na drugoj strani Dalićevim izabranicima stoji Argentina.

Image
ZALJUBILA SE U KOCKICE /

Dolazi iz Portugala, obožava hajdukovca i navija za Vatrene: Donosimo dirljivu priču navijačice

Image
ZALJUBILA SE U KOCKICE /

Dolazi iz Portugala, obožava hajdukovca i navija za Vatrene: Donosimo dirljivu priču navijačice

Messi želi podići tu 'kantu' na svojem vrlo vjerojatno posljednjem SP-u za svoju reprezentaciju, a ni Vatreni ne žele prestati sanjati. Uoči utakmice sam se odlučio javiti kolegi iz Argentine kojeg poznajem još od njegovih samih početaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juan Manuel Pertica je na Instagramu već par godina i vodi profil Prva Liga News na kojem prati hrvatski nogomet, a otkrio mi je i kako je nastala ideja i želja za komentiranjem koje je nakon utakmice s Brazilom odjeknulo regijom.

Osvrt na Brazil

Za početak sam ga pitao da mi prokomentira utakmicu Hrvatske i Brazila kako ju je on vidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Hrvatska učinila ono što je trebalo učiniti. Dalić je napao Brazil i nije čekao priliku, pokušali su je stvoriti našim oružjem. Zatim, s Anthonyjem na terenu, izgubili smo malo ravnoteže jer je Sosa morao obuzdati krilnog igrača, a nekoliko minuta kasnije i Perišić je morao biti pozvan da brani", rekao je Pertica i dodao:

"U dodatnom vremenu, opet, obje momčadi se bore i Brazil je postigao jedan od najboljih momčadskih golova na SP-u (Neymar je napravio 1-2 dodavanja na našoj polovici) i, kao i uvijek, Hrvatska je uzvratila udarac i došla do izjednačenja. Penali su penali, a ovaj Mundijal je primjer da u HNL-u živi kvaliteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preplavile su ga emocije

Zanimalo me kako je nakon iznimno dramatičnog prolaska Hrvatska proživio još jednu strašnu utakmicu između Argentine i Nizozemske koja je također okončana izvođenjem kaznenih udaraca.

"Utakmica Argentine bila je emotivna. Kreirali smo mnogo udaraca prema golu sve do 75. minute kada je Scaloni zamijenio ozlijeđenog De Paula (naš glavni motor u veznom redu). Kada je zamijenjen, Nizozemska je počela stvarati napetost i šanse koje su završile onim mučnim izjednačenjem u 11. minuti sudačke nadoknade", otkrio je i rekao kako je Argentina zasluženo prošla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš kao i Hrvatska, Argentina se probudila u drugom produžetku i zaslužila prolazak na jedanaesterce, ali nogomet nije zasluga. "Dibu" Martinez te pojede u penalima, a Argentina je solidna momčad kad se pojave živci".

Ako Dalić želi proći mora...

Evo što Hrvatska treba napraviti kako bi imala veće šanse za prolazak u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska se mora zabrinuti zbog udaraca Juliana Alvareza i Messijevih kretanja. Ako Dalić želi proći, mora blokirati vezni red i natjerati Otamendija i "Cutija" Romera na duga dodavanja prema napadačima. Kad imate Livakovića i Martineza na vratima, nemate tendenciju biti nervozni. Osim toga, nije bilo tako loše jer su obje nacije prilično brzo osigurale prolazak", otkrio je.

Utakmicu je usporedio s crtićem

Komentirali smo kako će ovo biti okršaj dvije reprezentacije koje podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam sretan! To znači da su moj dom i moj emocionalni dom dovoljno jaki da budu u ovoj fazi. Baš kao ona epizoda Simpsonovih kada se Bart i Lisa potuku u utakmici hokeja na ledu. Jedan će pobijediti i nastaviti, a drugi će izgubiti i boriti se za 3. mjesto. Ovo će sigurno biti najmirnija utakmica koju ću komentirati na ovom prvenstvu", rekao je uz olakšanje.

'Kockasti dres je zaprepastio sve'

Zanimalo me šro je potaknulo njegovu ljubav prema Vatrenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja prava prva sjećanja na nogomet pojavila su se na Svjetskom prvenstvu 1998. godine kada je hrvatski kockasti dres zaprepastio sve. Dobro se sjećam utakmice protiv Argentine koja je slavila s 1-0 golom Pinede i utakmice za treće mjesto protiv Nizozemske. Šukerovo slavlje i nagrada za najboljeg strijelca", prisjetio se.

Komentatorska strast

Pri kraju našeg razgovora stigli smo do komentiranja utakmica, pa sam mu postavio pitanje kako je došao na ideju da se okuša u ulozi sportskog komentatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Komentiranje utakmica počinje s pandemijom, shvatio sam da mi je dosadno i iskoristio sam tako što sam komentirao utakmicu između Slaven Belupa i Lokomotive. Zatim sam nastavio redovito i ostale utakmice. Imam DNK argentinskog komentatora, možete vidjeti moju strast i ljubav prema sportu u svakoj riječi koju izgovorim".

'Želim gledati obje nacije kao prvake svijeta'

Prigodno pitanje za kraj bilo je vezano navijanje, odnosno ima li ipak svog favorita između Gauča i Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa to je teško pitanje haha. Navijat ću za Hrvatsku, ali i za Argentinu. Neću biti pristran kao ostalih pet utakmica, vrištat ću i komentirati svaki pogodak jer san mi je gledati obje nacije kao prvake svijeta, bilo Hrvatsku ili Argentinu. Mislim da obje nacije nemaju jednog igrača i obje se oslanjaju na timski rad, Hrvatska pokušava više izvana, dok Argentina centralizira svoju igru".

U videu možete pogledati njegovu reakciju kod Petkovićevog pogotka za 1-1 protiv Brazila, no upozoravamo vas da ne pojačavate zvuk do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo