NEVJEROJATNA STATISTIKA / Mislav Oršić ima ulogu jokera s klupe: Može li on biti Dalićevo tajno oružje u polufinalu?

Image
Foto: Grafika Danas.hr

Zlatko Dalić niti u jednom trenutku nije u pitanje dovodio Perišićev status prvotimca. S druge strane imao je Oršića koji po kvaliteti može konkurirati za početni sastav svake reprezentacije na prvenstvu. Dalić s Perišićem nije pogriješo. Oršić je dobio ulogu jokera s klupe i odrađuje je fantastično.

12.12.2022.
19:22
Grafika Danas.hr
VOYO logo

Prije Svjetskog prvenstva puno se govorilo o tome ima li u sastavu mjesta za Mislava Oršića. Najbolji igrač Dinama godinama oduševljava u Europi i u posljednjih nekoliko sezona pokazao je kako je prerastao HNL i kako ima kapaciteta za veće razine nogometa. Odbio je ponudu iz Engleske i odlučio ostati u Dinamu. Tim postupkom i izjavom da za njega nema većeg kluba od Dinama kupio si je status legende zagrebačkog kluba. Po prvi puta nakon dugo vremena sjeverna tribina maksimirske "ljepotice" skandirala je ime jednog od svojih igrača.

Image
LIJEPE USPOMENE /

Prisjetite se trenutaka kada su Vatreni 'uništili' Argentinu: Čudesna Hrvatska harala svijetom

Image
LIJEPE USPOMENE /

Prisjetite se trenutaka kada su Vatreni 'uništili' Argentinu: Čudesna Hrvatska harala svijetom

Iako je Oršićeva kvaliteta neupitna i njegova brzina i izbačaj u desnu stranu neobranjivi, za njega ipak nije bilo puno mjesta u sastavu Zlatka Dalića. Ivan Perišić legitiman je izbor na lijevom krilu i na ovom Svjetskom prvenstvu pokazao je da Zlatko Dalić nije pogriješio i kako Perišić ide uz bok najvećim igračima koji su nosili reprezentativni dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova brzina, moć ponavljanja i povratak u obranu izgledaju nevjerojatno i nogometnim laicima izgleda kako je Perišić uvijek tamo gdje treba biti. Zasigurno je jedan od najkompletnijih igrača na svojoj poziciji, a na ovom prvenstvu pokazuje da je jedan od najboljih igrača u oba smjera.

Mislav Oršić ima nevjerojatnu brzinu i "one trick Pony" je igrač koji je svoj potez doveo do savršenstva i koji bi iz iz sastava vjerojatno izbacio bilo kojeg igrača na ovom prvenstvu osim Perišića. Oršić u svojim najboljim trenutcima izgleda poput Arjena Robbena koji je izluđivao protivnike jedno te istim potezom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrambeni igrači u HNL-u, pa i u Europi znaju što će Oršić napraviti ali on tako savršeno izvede svoj "signature move" da možete samo gledati kako lopta putuje i ako imate dovoljno sreće ćuti ćete savršeni zvuk udarca lopte od stativu ili gredu i ulazak u mrežu baš kako su čuli West Hamovi igrači u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislav Oršić svoje minute u reprezentaciji koje dobije pored Ivana Perišića koristi jako dobro. Naime Oršić je na velikim natjecanjima za reprezentaciju dosad odigrao 88 minuta i ima jako dobar učinak. Postigao je jedan gol i tri puta uspio asistirati.

Prvi gol za reprezentaciju postigao je u onoj ludoj utakmici protiv Španjolske na Europskom prvenstvu, a tada je upisao i prvu asistenciju. Ostale dvije upisao je utakmicama protiv Kanade, a onu posljednju i najvažniju protiv Brazila kada je svom Bruni namjestio pogodak vrijedan polufinala Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

To znači da Oršić u reprezentaciji postiže pogodak ili asistira svake 22 minute. Iako ni s tom statistikom ne može srušiti Perišića u prvom sastavu, dobro je znati da na klupi imamo igrača koji u kratkom roku na terenu može proizvesti pogodak. Zlatko Dalić očigledno jako dobro zna što radi s Oršićem, a posljednjom asistencijom Oršić mu je još dodatno učvrstio povjerenje i svoj status u reprezentaciji. Oršić je prav primjer jokera s klupe koji svoju ulogu odrađuje fantastično i zasigurno može biti jako Dalićevo oružje protiv Argentine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo