IMPRESIVNA STATISTIKA / Dalić je najbolji izbornik u povijesti svjetskih prvenstava: Ovaj podatak to pokazuje

Image

Ne znamo koliko će još trajati Dalićev mandat na klupi Vatrenih, no trebamo uživati dok traje i biti zahvalni za sve što su nam Vatreni pod vodstvom izbornika Dalića omogućili

15.12.2022.
21:03
VOYO logo

Zlatko Dalić je već više od pet godina na klupi Hrvatske, a njegovi rezultati su vrlo impresivni. Preuzeo je Vatrene u dosta lošem i nezgodnom trenutku kada je bilo upitno hoće li reprezentacija uopće izboriti dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Image
GOSPODSKI POTEz /

Dalić se vratio na konferenciju, iznenadio sve prisutne, a zatim zaradio gromoglasan pljesak

Image
GOSPODSKI POTEz /

Dalić se vratio na konferenciju, iznenadio sve prisutne, a zatim zaradio gromoglasan pljesak

Dalić ne samo da je to uspio, nego je odveo Hrvatsku na Mundijal i senzacionalno došao do srebra što je i dan danas najveći uspjeh u povijesti reprezentacije. Slijedio je nešto slabiji nastup na EURO-u, naši Vatreni su zapeli u osmini finala i ispali protiv Španjolske nakon produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se igrala i Liga nacija, a Dalić je uspio izboriti Final Four prvi put u povijesti, a utakmice između četiri preostale ekipe se tek trebaju održati. Nakon jednog Svjetskog i Europskog prvenstva, Dalić je s reprezentacijom izborio i treće veliko natjecanje, SP u Kataru.

To natjecanje je još uvijek u tijeku, no i u slučaju da Hrvatska izgubi protiv Maroka u ogledu za treće mjesto i ne uspije osvojiti drugu broncu i treću medalju u povijesti, izbornik je ponovno nadmašio očekivanja i jednu tako malu zemlju ponovno odveo u sam vrh svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je jako uspješna na posljednja dva SP i gotovo ne gubi utakmice od kada je Dalić izbornik. Marko Silov na svom Twitteru svakodnevno objavljuje razne zanimljive statistike, a sada je objavio podatak po kojem je Dalić izbornik s najviše osvojenih bodova po utakmici na svjetskim prvenstvima. Računao je izbornike koji su vodili svoju reprezentaciju u minimano deset utakmica.

Lista pet najuspješnijih stratega

  1. Zlatko Dalić - 2,42
    2. Dider Deschamps - 2,41
    3. Telê Santana - 2,40
    4. Luiz Felipe Scolari - 2,33
    5. Luis van Gaal - 2,33
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistika je uzela u obzir i utakmice drugog kruga gdje se ne osvajaju bodovi nego se igra na sustav eliminacije, a svaki prolazak u narednu fazu natjecanja se računa kao tri boda.

Ne znamo koliko će još trajati Dalićev mandat na klupi Vatrenih, no trebamo uživati dok traje i biti zahvalni za sve što su nam Vatreni pod vodstvom izbornika Dalića omogućili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo