'KRENI GARDO' /

Boysi se dosad neviđenom 'koreografijom' prisjetili Oluje: Odaslali su poruku diljem hrvatskih gradova

Image
Foto: Pixsell

Kako hrabri hrvatski branitelji nisu mogli spavati tih dana, navijači zagrebačkog Dinama na ovaj su im poseban način odali priznanje

4.8.2024.
17:29
Pixsell
VOYO logo

Bad Blue Boysi u nedjelju 4. kolovoza na svojim su kanalima objavili mnoštvo fotografija na kojima su prigodno uveličali obilježavanje 29. obljetnice VRO ''Oluja''. Ranom zorom probudili su se i po brojnim hrvatskim gradovima i mjestima pokazali poruku: ''Kreni gardo!''.

Image
MORALA PREDATI /

Drama u Parizu: Olimpijska pobjednica iz Rija teško se ozlijedila i plačući pala na tlo

Image
MORALA PREDATI /

Drama u Parizu: Olimpijska pobjednica iz Rija teško se ozlijedila i plačući pala na tlo

Boysi su tako počeli s fotografijama iz Knina, Petrinje, Benkovca, Obrovca, Topuskog, Dvora, Hrvatske Kostajnice i brojnih drugih, a nekoliko sati kasnije objavili su nekoliko rečenica u kojima su objasnili što sve to znači.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''VRO 'OLUJA' - 29 godina     
Ove godine smo umjesto uobičajenih poruka i scenografije u čast VRO 'Oluja' izveli 'koreografiju' u kojoj su tribina oslobođeni gradovi i sela diljem Domovine, a koreografija mi sami.
Po svjedočanstvu ratnika koji su sudjelovali u Oluji mnogi zbog uzbuđenja nisu spavali u noći s 3. na 4. kolovoza te 1995.

Spremali su se za pokret, a da možda nisu bili ni svjesni da su najveći dani hrvatske povijesti pred njima.
Zato u čast te i svih drugih neprospavanih noći hrvatskih ratnika nismo spavali ni mi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAGRMILO JEDNO JUTRO SA SVIH STRANA SVIJETA!''

Prema podacima Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Hrvatska vojska i specijalne policijske jedinice krenule su 4. kolovoza 1995. u 5 sati u napad duž crte od Bosanskog Grahova na jugu do Jasenovca na istoku, na bojišnicu dugu više od 630 kilometara. Hrvatske snage u istočnoj Slavoniji i južnoj Dalmaciji stavljene su u stanje pripravnosti radi mogućeg napada Vojske Jugoslavije i Vojske Republike Srpske iz Bosne i Hercegovine.

Najveći uspjeh u operaciji postignut je u prijepodnevnim satima 5. kolovoza, kad su pripadnici 4. i 7. gardijske brigade Hrvatske vojske (HV) oslobodili Knin. Zbog njegova strateškog i simboličkog značaja, dan oslobođenja Knina u Hrvatskoj je proglašen Danom pobjede i domovinske zahvalnosti, a potom i Danom hrvatskih branitelja. U sljedećim danima hrvatske snage zaposjele su državnu granicu, osigurale je i krenule u pretres oslobođenog prostora sjeverne Dalmacije, Like, Banovine i Korduna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo