16 MU JE GODINA TEK / Melbourne: Hrvat najmlađi pobjednik ikada

Image

Mladi Bernard Tomić, Australac hrvatskih korijena, s navršenih 16 godina i 89 dana u ponedjeljak je postao najmlađim pobjednikom nekog meča u povijesti Australian Opena.

19.1.2009.
19:48
VOYO logo

Bernard Tomić, mlada australska teniska nada hrvatskih korijena, pobijedio je prvog dana Grand Slam turnira u Melbourne Parku Talijana Potita Staracea 3-1 u setovima čime je s navršenih 16 godina i 89 dana postao najmlađi pobjednik na Australian Openu svih vremena. Nadmašio je sunarodnjaka Todda Woodbridgea, proslavljenog po izvrsnoj igri u parovima, koji je debitantsku pobjedu 1988. godine protiv Amerikanca Johna Lettsa upisao 94 dana stariji.

Tomić je u ponedjeljak na pasjoj vrućini slomio otpor Talijana Staracea, 73. tenisača svijeta, pobijedivši ga 7-6(5), 1-6, 7-6(5) i 7-6(6). Oduševljena mu je publika nakon pobjede priredila ovacije, a pohvalio ga je i jedan od najvećih igrača u povijesti australskog tenisa, Pat Cash.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tomić je već sad sjajan igrač, a tek se mora razviti. Ima backhand s osnovne crte jednako dobar kao bilo koji od najboljih igrača današnjice. Reći da mu kretanje ili servis nisu sjajni bilo bi blesavo, obzirom da ima tek 16 godina. Te će stvari popraviti. Nema sumnje da će biti među najboljih 20 ili 30 igrača svijeta. Hoće li uspjeti preko toga, to već ovisi o mnogo drugih stvari", izjavio je Cash, osvajač Wimbledona iz 1987. godine.

Sam Bernard svoju pobjedu vidi kao ostvarenje sna. "Oduševljen sam svojim uspjehom. S ovakvom podrškom publike iza mene bilo je to doista nevjerojatno iskustvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom ga kolu čeka Gilles Müller iz Luksemburga, koji je prvog dana iz turnira izbacio 27. nositelja, Španjolca Feliciana Lopeza.

Inače, jedini meč na Touru prije Melbornea Tomić je odigrao pretprošlog tjedna u Brisbaneu. U prvom je kolu izgubio od Fernanda Verdasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo