FOTO: /

Marin Čilić se raspao i propustio priliku karijere

Marin Čilić nije uspio ostvariti najveću pobjedu u svojoj karijeri. Novak Đoković je ponovno bio prejak i slavio u pet setova - 6:1, 3:6, 6:7, 6:2, 6:2.

2.7.2014.
13:19
VOYO logo

Prvi set je krenuo očajno za hrvatskog tenisača. Đoković je 'breaknuo' Čilića već u prvom servis gemu i najavio dominaciju. Prvi set je trajao samo 28 minuta u kojem je Međugorac uhvatio samo jedan gem. Nije niti čudo, kada pogledamo da je ubacio tek 46 posto prvog servisa.

Drugi set donio je potpuno drugačiju sliku. Đoković je u prvog gemu imao 'break' loptu, ali nije ju iskoristio i sve se okrenulo. Kod 2:1 u gemovima, Marin je oduzeo servis suparniku i priveo set kraju (6:3) uz zdušno bodrenje Gorana Ivaniševića na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Marin je nastavio sa sjajnom igrom. Iako je u dva navrata morao spašavati svoj servis, nije se predao te se uspio izvući. U publici se njegov trener i bivši osvajač Wimbledona, Goran Ivanišević u nekoliko navrata žestoko iznervirao na neke Čilićeve poteze. Ipak, u 11. gemu Marin je napokon dočekao svoju šansu i uzeo Đokovićev servis, ali mu je srpski tenisač odmah uzvratio. No, Međugorac je u 13. igri nekoliko puta odigrao odlične poteze i sa 7:4 uzeo drugi set.

Nažalost, četvrti set nije dobro počeo po našeg igrača. Već u prvom gemu Đoković je napravio break, a odmah potom i drugi. Marin se predao u čevtrtom setu i srpski tenisač je bez većih problema dogurao do konačnih 6:2. No, peti set počeo na isti način kao prethodni, odmah u 1. gemu petog seta Đoković je uzeo Marinov servis, držao svoj i dočekao novu šansu. Marinova ruka je ponovno zadrhtila na 5:2 i Srbin je napravio dvostruki brejk, te već idući gem došao do konačne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U švicarskom četvrtfinalu Federer je savladao Stana Wawrinku sa 3:6, 7:6(5), 6:4, 6:4. Bio je to njihov 16. međusobni ogled, prvi na travnatoj podlozi i 14. pobjeda Federera.

Federeru je ovo čak 35. plasman u polufinale Grand Slam turnira, a za finale će se boriti protiv pobjednika iz ogleda između Milosa Raonica i Nicka Kyrgiosa. Njegov ukupni omjer na turniru je 72-8, što je drugi najbolji omjer u povijesti turnira u Open Eri odmah iza Jimmyja Connorsa (84-18). Naslov u Wimbledonu Federer je osvojio sedam puta, a posljednji put 2012. godine.

Kanadski tenisač Milos Raonic posljednji je izborio plasman u polufinale Wimbledona. Za Raonica je to prvi plasman u polufinale nekog Grand Slam turnira, a izborio ga je četvrtfinalnom pobjedom protiv 19-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa 6:7(4), 6:2, 6:4, 7:6(4).

Kyrgios je prethodno u osmini finala iznenadio Španjolca Rafaela Nadala, ali protiv Raonica nije mogao iako je poveo 1:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo