Marin Cilic razocaran napusta Rim

Hrvatski tenisac Marin Cilic porazen je u 2. kolu ATP turnira u Rimu iz serije Masters 1000. Bolji je od naseg tenisaca bio Austrijanac Jurgen Melzer rezultatom 6:2, 6:7(5), 6:3.

14.5.2014.
13:51
VOYO logo

Cilic je lose otvorio 10. medusobni ogled protiv austrijskog tenisaca, kojeg je pobijedio u cak sedam navrata. Melzer je napravio rani break, a potom kod 4:2 jos jednom oduzeo pocetni udarac nasem tenisacu, nakon cega je svojim servisom zakljucio prvu dionicu.

U drugom je setu Cilic zaigrao daleko bolje, poveo je sa 3:1, no potom je odmah propustio priliku potvrditi break. Melzer se vratio u set, a set je nakon toga otisao u tie-break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini-breakova nije bilo sve do sedmog poena kada je isti napravio Cilic, koji je poveo s 4:3. Nas je tenisac osvojio prvi poen na svom servisu, ali ne i drugi cime je vratio Austrijanca u tie-break. Melzer je potom poravnao na 5-5, ali je Cilic drugim mini-breakom osigurao set-loptu koju je potom iskoristio za odlazak u odlucujuci set.

No, kao i u prvoj dionici, Cilic je odigrao prilicno slabo, te nije uspio izboriti nijednu break-loptu, dok je Melzer uspio iskoristiti cetvrtu ponudenu pri rezultatu 4:3. Austrijanac je najprije propustio tri-break lopte u cetvrtom gemu seta, a potom je iskoristio prvu za vodstvo 5:3. Austrijanac je potom mirno odservirao za trecu pobjedu protiv hrvatskog tenisaca i ogled protiv Andyja Murraya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig uspio je spojiti dvije pobjede na turniru u Rimu i pokazati kako je forma u uzlaznoj putanji. U drugom kolu je nadigrao Ceha Lukasa Rosola s uvjerljivih 6:1, 6:2.

Za pobjedu mu je trebalo tek 75 minuta u mecu u kojem je bio bolji protivnik iako nije usao u susret sa statusom favorita. Rosol je nedavno igrao u finalu ATP turnira u Bukurestu na zemljanoj podlozi, u Madridu je odigrao vrlo izjednacen mec protiv Jeremyja Chardyja te je lakocom svladao na startu Rima Fabija Fogninija. Sve to davalo mu je nadu u povoljan ishod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medutim Dodig je bio vrlo raspolozen od pocetka meca i nije dao pravu sansu protivniku. U prvom setu hrvatski tenisac vrlo brzo je stigao do 4-0, imao je priliku doci i do petog uzastopnog gema, medutim Rosol se izvukao. U setu je ostao samo nakratko jer je Dodig vrlo brzo dovrsio posao i uzeo prvi set sa 6:1.

Drugi set ponudio je izjednacenu borbu do svoje sredine kada Dodig kod 3:2 radi break, zatim spasava 15-40 na svom servisu i poslije toga koristi prvu mec loptu i prolazi u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosol je u cijelom mecu imao samo te dvije neiskoristene break prilike dok je Dodig s druge strane pet puta oduzimao servis protivniku.

U osmini finala ocekuje ga dvoboj protiv boljega iz susreta Jeremyja Chardyja i Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo