Europska organizacija /

LEN osudio napad: 'Ovo se ne smije događati u gradu koji će biti domaćin Europskog prvenstva'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija je nakon incidenta koji se dogodio u subotu pronašla dvojicu napadače te ih zasad stavila u jednomjesečni pritvor

12.2.2019.
17:22
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nikako se ne stišava bura oko incidenta na Splitskoj Rivi u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Oko incidenta se oglasila i Europska plivačka federacija koja je upozorila da se takve stvari ne smiju događati u gradu koji će u bliskoj budućnosti biti domaćin Europskog vaterpolskog prvenstva.

"S razočaranjem smo primili vijesti o napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu. Iako se incident dogodio uoči utakmice koja nije u organizaciji LEN-a, smatramo da je neophodno da ukažemo na važnost spriječavanja takvih incidenata u budućnosti, pogotovo u Splitu, gdje bi se 2022. godine trebalo održati Europsko prvenstvo u vaterpolu", stoji u priopćenju Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je nakon incidenta koji se dogodio u subotu pronašla dvojicu napadače te ih zasad stavila u jednomjesečni pritvor. Na Rivu su napadnuta trojica vaterpolista, najprije verbalno, a onda i fizički. Napadači su vaterpoliste udarali šakama, nogama i palicama te od njih zahtjevali da im predaju svoje majice s obilježjima Crvene zvezde.

"LEN čeka kraj istrage i nada se da ovaj ružan čin manjine neće utjecati na sportske odnose Srbije i Hrvatske, dvije velike vaterpolske nacije", zaključili su iz organzacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo