Zaslužena mirovina / Legende se oglasile povodom Mirkovog odlaska: 'Za njega nema kraja, njegov čitav život je borba'

Javili su se i Peter Aerts, Ray Sefo, Alister Overeem, Rafael Dos Anjos i mnogi drugi

2.3.2019.
19:47
VOYO logo

I dok srce nije htjelo reći "dosta", karijeru Mirka Filipovića zaustavilo je - ugroženo zdravlje. Filipović je u ponedjeljak hitno hospitaliziran izravno s treninga. Nalaz je pokazao - moždani udar. O konačnoj odluci nije bilo previše dvojbe, ulazak u ring za Cro Copa sada je stvar prošlosti.

"Liječničke upute i upozorenja shvatio sam više nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka, moram biti vrlo discipliniran. Nakon otprilike 3 mjeseca, ako magnetna rezonanca pokaže da je oporavak bio uspješan, moći ću nastaviti s treninzima, ali više nikada neću smjeti sparirati i primati udarce u glavu -  jer bi to bilo prerizično - a kamoli se boriti. Ali sve je to život, ovo je upozorenje koje sam shvatio ozbiljno. Zahvaljujem svima koji su me pratili tijekom karijere i bili uz mene u pobjedama i porazima. Imao sam bogatu i jako dugu karijeru i doista nemam za čim žaliti. Hvala svima", oprostio se Mirko Filipović od ringa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točnije, 23 godine dugu. U nizu velikih slavlja koja su nas prikovala za male ekrane Mirko je boksačkom broncom na Mediteranskim igrama počeo veliki niz. Puno velikih imena poslao je na spavanje lijevom nogom, a to je okrunio 2006. naslovom prvaka Pridea.

2012. označila je povratak u K-1, a godinu poslije Mirko postaje prvakom te organizacije. Ubrzo je slijedio još jedan pojas u Japanu protiv Satoshija Ishija, a zadnje veliko slavlje dogodilo se prije dvije godine kada je Mirko uzeo Rizinov naslov. Impresivan rekord zaustavio se na 52 borbe u MMA-u, 34 u kikboksu i čak 56 u amaterskom boksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da za njega nema kraja. On će uvijek biti borac", rekao je Mario Mlinarić, bivši član Cro Cop Teama.

Javili su se i Peter Aerts, Ray Sefo, Alister Overeem, Rafael Dos Anjos  i mnogi drugi koji su biranim riječima zahvalili Mirku. Ali se i sjetili kako im je obilježio karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u tom timu devet godina, danas sam tu gdje jesam samo radi tog sporta i njega. Zapravo svi koji se bave slobodno borbom u Hrvatskoj su počeli zapravo samim time što je Mirko doveo tu popularnost sporta ovdje u naše krajeve I ono jedino što mogu reći je hvala za sve ono što je napravio za ovaj sport, za sve nas, za mene osobno isto i dug je život, uživaj u penziji", rekao je ivši UFC borac Igor Pokrajac.

"Sjećam se sparinga kad je sa 17 godina došao meni. Ja sam mu razbio nos, što se dogodi. Ja sam zaboravio na to, ali on nije, kasnije me nekoliko puta 'klepio' po glavi", prisjetio se bivši boksač Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od ESPN-ovih novinara za borilačke sportove dao je dobar prijedlog. Da se umirovi i  Wild Boys grupe Duran Duran jer niti jedan izlazak u ring uz tu podlogu neće izazvati trnce kao što je onaj Mirka Cro Copa Filipovića.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike