KREĆE UTRKA ZA PREDSJEDNIKA HNS-A: / Šimić ispada iz utrke, bivši igrač Novalje i zastupnik HDZ-a najozbiljnija prijetnja Šukeru

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vranović otkrio je u ponedjeljak navečer prilikom gostovanja u HRT-ovo emisiji Otvoreno kako će se Izborna skupština održati krajem godine.

15.11.2017.
11:15
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Iako se ranije nagađalo da do nje neće doći prije proljeća aktualnom vodstvu vjetar u leđa dao je uspjeh reprezentacije i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Pozitivan rezultat i optimizam koji je došao sa Zlatko Dalićem aktualni predsjednik Davor Šuker nastojat će iskoristiti kako bi što prije osigurao novi mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao glavni protukandidat u medijima posljednjih se mjeseci gurao bivši reprezentativac Dario Šimić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

06.06.2016., Zagreb - U hotelu Westin odrzana je dodjela nagrada Nogometni Oscar u organizaciji Nogometnog sindikata Hrvatske i Sportskih novosti. Dario Simic. Photo:

Međutim teško da će on osigurati dovoljnu podršku iz županijskih saveza kako bi i službeno mogao postati kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do promjene predsjednika može doći samo na izbornoj Skupštini, ali sužena je mogućnost kandidiranja. Mogu se, naime, kandidirati samo dva kandidata, a toga nema nigdje u Europi. Da biste se kandidirali, morate imati podršku najmanje osam županijskih saveza, a svaki savez smije podržati samo jednog kandidata. Dakle, ima mjesta samo za dvojicu. Žalosno je da nitko od onih koji vrše kontrolu nad usklađenosti propisa sa zakonom ne reagira na to”, poručio je nedavno Brleković u razgovoru za Net.hr.

Image
BIVŠI DOPREDSJEDNIK HNS-a ZA NET.HR: /

'Šukera može smijeniti samo politika, Vlada u tri dana može napraviti reda'

Image
BIVŠI DOPREDSJEDNIK HNS-a ZA NET.HR: /

'Šukera može smijeniti samo politika, Vlada u tri dana može napraviti reda'

Pitanje je sada koliko je županijskih saveza spremno stati iz njegove kandidature?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno se izglednijim čini da će Šuker imati protukandidata u vidu Marijana Kustića.

Riječ je o bivšem igraču Novalje i predsjedniku Saveza Ličko-senjske županije i člana Izvršnog odbora HNS-a u mirovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On trenutno obavlja ulogu saborskog zastupnika HDZ-a pa bi tu funkciju morao napustiti ukoliko se odluči vratiti u HNS.

Nagađa se da on ima podršku više od osam županijskih saveza te bi mogao biti ozbiljan protukandidat Šukeru, pogotovo zbog političke pozadine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona bi mogla biti presudna, o čemu je progovorio Joško Jeličić u vrijeme promjena na kormilu reprezentacije.

Image

06.07.2017., Zagreb - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o kaznenom postupku kojim je predvidjeno objedinjavanje tematike vezane za oduzimanje imovinske koristi dosad regulirane drugim zakonima. Marijan Kustic. Photo: Petar Glebov/PIXSELL

"Kod nas kriteriji ne postoje, oni se svode na to da se pije u istom kafiću ili da su članovi HDZ-a. Znate li tko je u stručnom odboru? Niti jedan stručni čovjek. Kriterija nema", rekao je Jeličić prošlog mjeseca gostujući na HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što se tiče Šimića Brleković ima savjet za njega.

"Ja sam dobar prijatelj sa Šimićem, štoviše i teniski smo partneri, i baš iz poštovanja prema njemu i u želji da ne izgori, preporučio bih mu da se, ako je ikako moguće, uključi u rad HNS-a i da počne peći zanat. Ne možete ‘s neba pa u rebra’. HNS treba preuzeti čovjek koji je već sudjelovao u njegovom radu, koji duboko poznaje nogomet iznutra i koji je školovan jer voditi Savez nije isto što i zabijati golove ili natjeravati loptu, to su potpuno odvojene stvari koje jedna drugu isključuju. Kad bi HNS bio pravi, uključio bi u svoj rad sve bivše Vatrene i druge nogometaše koji imaju ambicije i počeo ih pripremati pa bi se nakon nekoliko godina vidjelo tko je od njih najpotentniji i najsposobniji da preuzme Savez”, smatra je Brleković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo