Zanimljiva opcija /

Kreće li Dinamo u lov na Lovrena i Nikolu Moru? Trener zagrebačke momčadi dao zanimljiv odgovor na to pitanje

Image
Foto: Pixell / Marko Prpic

Ruski nogomet je pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te strani igrači koji u ruskim klubovima imaju mogućnost privremeno, do ljeta, prekinuti ugovore

10.3.2022.
14:53
Pixell / Marko Prpic
VOYO logo

Na današnjoj konferenciji za medije uoči najvećeg hrvatskog derbija između Hajduka i Dinama koji se odigrava u subotu na splitskom Poljudu, trener Modrih, Željko Kopić je dobio jedno zanimljivo pitanje koje se ne tiče direktno ovog susreta izazvalo je puno pažnje.

Naime, ruski nogomet je pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te strani igrači koji u ruskim klubovima imaju mogućnost privremeno, do ljeta, prekinuti ugovore. S obzirom na to da u ruskim klubovima igra nekolicina iznimno kvalitetnih hrvatskih nogometaša nametnulo se pitanje je li Dinamo zainteresiran za kratkotrajni dogovor s nekim od svojih bivših igrača poput Dejana Lovrena, Tina Jedvaja ili Nikole More.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo budno prati situaciju u Rusiji

"Prije svega ti su igrači izuzetno kvalitetni. Sigurno da imaju opcija. Mi jesmo razgovarali, pratimo tržište i sve što se događa i ako bude procjena da možemo i trebamo reagirati mi ćemo reagirat", odgovorio je Željko Kopić pokušavajući diplomatski prokomentirati situaciju.

Image
Uoči velikog derbija /

Željko Kopić otkrio kako će zaustaviti Marka Livaju i poručio: 'Ova utakmica neće odlučiti prvaka, ali…'

Image
Uoči velikog derbija /

Željko Kopić otkrio kako će zaustaviti Marka Livaju i poručio: 'Ova utakmica neće odlučiti prvaka, ali…'

No novinari su tražili ipak nešto konkretniji odgovor na to pitanje no Kopić je tu priču brzo završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao jesmo li stupili u kontakt s njima", rekao je trener i sportski direktor Dinama ostavivši tu temu otvorenom.

Tri bivša dinamovca u jakim ruskim klubovima

Dejan Lovren trenutno nastupa u Zenitu iz Sankt Peterburga, a 32-godišnjeg stopera hrvatske reprezentacije Transfermarkt cijeni na oko sedam milijuna eura. Lovren je ove sezone odigrao 19 utakmica za Zenit. Uz njega u kontekstu Dinama spominju se još Tin Jedvaj i Nikola Moro. Jedvaj igra u moskovskom Lokomotivu, a uz stopersku poziciju može igrati i na desnom boku. Njegova cijena je oko četiri milijuna eura, a ove je sezone upisao 16 nastupa za rusku momčad.

Nikola Moro, vjerojatno, najzanimljiviji hrvatski nogometaš na ruskom tržištu igra fantastičnu sezonu u Dinamu iz Moskve. Moro se od odlaska iz zagrebačkog kluba isprofilirao kao vođa mlade reprezentacije, a i tržišna mu je vrijednost u stalnom porastu posljednjih godina. Dinamo posljednje vrijeme ima probleme u veznom redu s obzirom na to da je kapetan Arijan Ademi često ozlijeđen što Mora čini izuzetno zanimljivim. Ipak, upitno je koliko je i jedna od ovih opcija realna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo