ZUBAC PONOVNO BRILJIRAO ZA LAKERSE: / Dončić upisao drugi triple-double karijere i srušio novi rekord, Brada i dalje trpa

Image
Foto: AFP

Mladi hrvatski centri nastavljaju oduševljavati na NBA parketima

28.1.2019.
7:55
AFP
VOYO logo

Lakersi su dočekali Phoenix Sunse bez Kylea Kuzme, Tysona Chandlera, Lonza Balla i naravno LeBrona Jamesa, no uspjeli su izvojevati pobjedu zahvaljujući ponajviše inspiriranoj partiji Ivice Zupca. Mladi hrvatski centar odigrao je kao 'senior', startao je u početnoj petorci, na terenu proveo 36 minuta, upisao 24 poena, 16 skokova, četiri blokade i dvije izgubljene lopte. Ostvario je najviši net rating u Lakersima (+18).

Dragan Bender igrao je s manjom minutažom u odnosu na prethodne četiri utakmice, u 13 minuta zabilježio je učinak od pet poena, četiri skoka, blokadu i dvije izgubljene lopte. Minutaža mu se smanjila zbog povratka u sastav centra Richauna Holmesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Žižić već se ustalio među starterima Cleveland Cavsa koji su uzvratili Chicago Bullsima na nedavnom porazu u svojoj dvorani. Žižić je igrajući 36 minuta postigao osam poena, dodao je 14 skokova, tri asistencije, osvojenu loptu i blokadu.

Šarić ne nalazi izlaz iz krize

Drugi put u tri dana Minnesota je izgubila od Utah Jazza, ovoga puta u vlastitoj dvorani. Dario Šarić igrao je 30 minuta upisavši tek tri poena, 11 skokova, izgubljenu loptu. Nakon što je posljednje dvije utakmice prosjedio na klupi praveći društvo Enesu Kanteru, Mario Hezonja ponovno se našao u rotaciji Knicksa koji su opet izgubili. Hezonja je u 30 minuta igre zabilježio učinak od 12 poena, pet skokova, tri osvojene lopte i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas je poražen protiv Toronto Raptorsa, a Luka Dončić upisao je drugi triple-double karijere. Dončić je ostvario rekord karijere s 35 poena, a tome je pridodao 12 skokova i deset asistencija. Sjajni Slovenac postao je najmlađi igrač u povijesti lige s dva ili više trostruko dvoznamenkasta učinka u jednoj sezoni.

James Harden je s 40 poena i 11 skokova ponovno odigrao sjajno u slavlju nad Orlandom, međutim nakon utakmice najviše se pričalo o Hardenovoj obrani što je rijetko slučaj. Vodeći kandidat za MVP-a sezone prikupio je tri blokade i bio je ključan u limitiranju Nikole Vučevića na samo dva poena u drugom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali rezultati:

Dallas-Toronto 120:123 Oklahoma City-Milwaukee 118:112 Houston-Orlando 103:98 Minnesota-Utah 111:125 San Antonio-Washington 132:119 New York-Miami 97:106 LA Lakers-Phoenix 116:102 Chicago-Cleveland 101:104 LA Clippers-Sacramento 122:108

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo