velika noć u nba ligi / Warriorsi prestigli Jordanove Bullse i ispisali povijest, Kobe Bryant se sa 60 pogodaka oprostio od NBA

Image
Foto: AP

Golden State uspio je srušiti rekord Jordanovih Bullsa, a Kobe Bryant oprostio se od košarke s pobjedom Lakersa u koju je ugradio nevjerojatnih 60 koševa.

14.4.2016.
10:36
AP
VOYO logo

Golden State Warriors su se sinoć upisali u povijest nakon što su postali prva momčad NBA koja je u regularnom dijelu sezone ostvarila 73 pobijede nadmašivši tako Chicago Bullse Michaela Jordana

Golden State je sinoć sa 125-104 slavili protiv Memphis Grizzliesa srušivši rekord star 20 godina kojeg su postavili Jordan i Chicago Bulls te trener Warriorsa Steve Kerr. Stephen Curry je zabio 46 koševa, a i on se upisao u povijest postavši prvi igrač koji je u jendoj sezoni zabio 402 trice, sinoć ih je ubacio deset. Curry je do poluvremena zabio sedam trice, a onda je 400. zabio 43 sekunde nakon početka treće četvrtine.
Draymond Green je dodao 11 koševa uz devet skokova i sedam asistencija.

Image
s nama i nakon četiri četvrtine /

Ovdje je da bi bio najbolji uvijek: posljednjih 48 minuta Crne Mambe na parketu

Image
s nama i nakon četiri četvrtine /

Ovdje je da bi bio najbolji uvijek: posljednjih 48 minuta Crne Mambe na parketu

Warriorsima je čestitao čak i američki predsjednik Barrack Obama koji im je poslao tweet s porukom: "Čestitke ratnicima, sjajnoj skupini igrača na i izvan terena. Ako je netko trebao srušiti rekord Bullsa, drago mi je da su to oni.." Kod Memphisa najbolji su bili Zach Randolph koji je zabio 24 koša i Lance Stephenson koji je postigao 22 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu sjajnu sezonu, koju su obilježili Warriorsi s rekordnih 73 pobjede, obilježio je odlazak jednog od najvećih košarkaša u povijesti Kobea Bryanta koji je u NBA-ju igrao punih 20 godina u dresu Los Angeles Lakersa. On je svoju zadnju utakmicu u NBA obilježio sa 60 postignutih pogodaka i Lakersi su slavili sa 101-96 protiv Utah Jazza. Bryantu je ovo prva utakmica s najmanje 50 pogodaka od veljače 2009. Lakersi su uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak 15 koševa za pobjedu u najgoroj sezoni u svojoj povijesti. Uz prepuni Staples Center na nogama, Bryant je pogodio najprije jednu tricu 59 sekundi prije kraja, a onda još jednu 31 sekundu do kraja za vodstvo od 97-96.

Bryant je sinoć postao najstariji igrač koji je zabio najmanje 50 koševa na jednoj utakmici. Najbolji je učinak sa 61 pogotkom imao protiv New Yorka 2009. Cijela je večer sinoć bila odavanje počasti Bryantu koji je u 20 sezona osvojio pet prstenova prvaka i čak18 puta bio izabran u All-Star momčad. Bryant je tek peti igrač u povijesti NBA koji je odigrao 20 sezona i prvi koji je to učinio s jednom momčadi. Iza njega su 1.346 utakmice u regulanrom dijelu sezone i ukupno 33,643 koševa. Utah su predvodili Trey Lyles sa 18 pogodaka i Gordon Hayward sa 17. Utah se nije plasirao u doigravanje nakon što je Houston pobijedio Sacramento Kings.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo