ČUDESNI LEBRON JAMES / 'Tata' se vratio u momčad i odmah pokazao kako se to radi: 'On je nevjerojatan'

Image
Foto: profimedia

Dok Jamesa nije bilo zbog otekline u koljenu, Lakersi su u pet utakmica doživjeli četiri poraza

6.2.2022.
9:37
profimedia
VOYO logo

Nakon pet utakmica izbivanja, najbolji košarkaš današnjice LeBron James, vratio se u momčad Los Angeles Lakersa i svojim 'triple-double' učinkom (29 koševa, 13 skokova, 10 asistencija) dao veliki obol u domaćoj pobjedi 122-115 protiv New York Knicksa, ostvarenoj u produžetku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema Jamesa, teško do pobjeda

Dok Jamesa nije bilo zbog otekline u koljenu, Lakersi su u pet utakmica doživjeli četiri poraza.

Bio je to najveći povratak Lakersa otkako su 2015. nadoknadili 21 poen zaostatka u Denveru, javlja ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je imao 13 od 24 iz igre, a pod košem je bio neumoljiv. Lakersi su vodili cijelih pet minuta produžetka nakon što je James sam kao u video igrici, zakucao nakon što ga je RJ Barrett preokrenuo…

Jamesu je ovo bio četvrti triple-double u sezoni, 103. u karijeri i peti protiv Knicksa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je nevjerojatan. Čini mi se da mu je odmor dobro došao. Nismo željeli da igra 39 minuta, ali i produžetak je na to utjecao", izjavio je trener Lakersa Frank Vogel nakon dvoboja u kojem je njegova momčad dvije minute prije kraja prvog poluvremena bila u zaostatku od 21 poena (47-68), da bi već u osmoj minuti treće četvrtine došla do prvog vodstva na utakmici (80-79).

Image
KAMEN, KRŠ I MASLINA /

Bojan Bogdanović odigrao fantastičnu utakmicu, vratio se 'Don' Mitchell; 'Bio je nevjerojatan, kao u video igrici'

Image
KAMEN, KRŠ I MASLINA /

Bojan Bogdanović odigrao fantastičnu utakmicu, vratio se 'Don' Mitchell; 'Bio je nevjerojatan, kao u video igrici'

Lakersi su noćas po hrvatskom vremenu do pobjede mogli i bez dodatnih pet minuta, jer su na 1:17 minuta prije isteka osnovnog dijela utakmice imali +7 (110-103). No, tricama Evana Fourniera i RJ Barretta, koji je imao i jedno zakucavanje, Knicksi su uspjeli izboriti produžetak (111-111), nakon što je James promašio tricu za pobjedu. U dodatnih pet minuta Lakersi su momčadskim naporom nadigrali Knickse sa 11-4 i došli do 26. pobjede u sezoni (26-28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis ostvario 28 poena, 17 skokova, 4 blokade i tri ukradene lopte

Malik Monk je ubacio 29 poena za pobjednike, a Anthony Davis je imao 28 koševa, 17 skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knicksi su se raspali u trećoj četvrtini, u kojoj su ubacili samo 13 poena. Za pobjedu im nije bilo dovoljno 36 koševa RJ Barretta, kao ni odličan učinak Juliusa Randlea koji je imao 32 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Knicksima je ovo peti poraz u posljednjih šest utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakkon poraza na gostovanju u Atlanti, pobjedničkim navikama vratila se najbolja NBA momčad u ovoj sezoni. Phoenix Sunsi (42-10) su u Washingtonu svladali Wizardse sa 95-80. U izbalansiranoj gostujućoj momčadi najbolji je učinak imao Deandre Ayton sa 20 koševa i 16 skokova. Chris Paul je ubacio 14 poena, a Cameron JohnsonMikal Bridges su dodali po 12 koševa svaki, dok je Devin Booker ostao na 11, jer za veću učinak nije bilo potrebe, s obzirom na to da su Sunsi pred kraj treće četvrtine bili na +36.

Bucksi razbili Blazerse

Montrezl Harrell je bio najbolji u domaćoj momčadi sa 15 koševa, a Aaron Holiday je ubacio 11. Wizardsima je ovo peti uzastopni poraz na domaćem parketu, a osmi u posljednjih devet nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni NBA prvaci Milwaukee Bucksi su uvjerljivom pobjedom 137-108 u Portlandu započeli turneju od četiri gostovanja na Zapadu, na kojem ih očekuju još dvije utakmice u Los Angelesu te dvoboj protiv Sunsa u Phoenixu. Bobby Portis je u svojih 30 koševa ugradio šest trica, a Giannis Antetokounmpo je za pobjednike dodao 29 poena, devet skokova i šest asistencija. Ben McLemore i Anfernee Simons su postigli po 19 koševa, a Jusuf Nurkić je imao 11 poena i 10 skokova za Trail Blazerse koji su doživjeli peti uzastopni poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petu pobjedu u posljednjih 6 utakmica

Petu pobjedu u zadnjih šest utakmica ostvarili su Memphis Grizzliesi koji su slavili sa 135-115 na gostovanju u Orlandu. Prije utakmice je bilo upitno hoće li za goste zaigrati Ja Morant, ali je zaboravio na bolove u desnom stopalu te ubacio 33 koša uz sedam asistencija, pet skokova i dvije blokade. Steven Adams je bio bez promašaja i došao na rub 'triple-double' učinka sa 12 koševa, 11 skokova i osam asistencija. De'Anthony Melton je ubacio 16, a Ziaire Williams 11 poena za pobjednike. Kod Orlanda je najbolji bio Cole Anthony sa 22 koša.

Miami osvojio Charlotteu

Uvjerljivu pobjedu (104-86) ostvario je i Miami Heat na gostovanju kod Charlottea. Jimmy Butler je ubacio 27 poena, a Bam Adebayo doprinio sa 20 koševa i 12 skokova pobjedi Heata koji su domaće uništili u trećoj četvrtini postigavši 35, a primivši samo osam poena. Tyler Herro je za drugu uzastopnu pobjedu Miamija ubacio 19 poena. Terry Rozier sa 16 i Miles Bridges sa 15 koševa su bili najbolji kod Hornetsa koji su doživjeli četvrti uzastopni poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kingsi dominirali nad Oklahomom

Sacramento Kingsi su ostvarili drugu pobjedu u zadnja tri nastupa vodeći većim dijelom utakmice protiv Oklahoma City Thundera. Na kraju je bilo 113-103 za domaću momčad u kojoj je najbolji strijelac bio Harrison Barnes sa 24 koša. Moe Harkless je ubacio 18, a Davion Mitchell 17 koševa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu rolu imao je razigravač Kingsa Tyrese Haliburton koji je uz 13 poena došao i do osobnog rekorda od 17 asistencija. Novak Thundera Josh Giddey je bio najbolji kod gostiju sa 24 koša, a Darius Bazley je ubacio 18 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo