KAMEN, KRŠ I MASLINA / Bojan Bogdanović odigrao fantastičnu utakmicu, vratio se 'Don' Mitchell; 'Bio je nevjerojatan, kao u video igrici'

Image
Foto: Profimedia

Bila je ovo treća utakmica ove sezone za Bogdanovića, u kojoj je išao iznad 10 skokova. Također, bio mu je ovo treći dvostruki učinak u sezoni. Rođeni Mostarac sad je na prosjeku od 17.8 poena, 4.2 skoka i 1.7 asistencija po utakmici. U momčad Jazzera se vratio Mitchell i briljirao

5.2.2022.
7:07
Profimedia
VOYO logo

Najbolji košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell se vratio i momčad iz Salt Lake Cityja je odjednom ponovno izgledala kao ona s najboljim napadom u ligi.

Image
LOŠ NIZ NAŠIH /

Hrvati u NBA-u upisali poraze, nisu imali večer za pamćenje: Bogdanović igra ozlijeđen što se odrazilo na njegov najjači adut

Image
LOŠ NIZ NAŠIH /

Hrvati u NBA-u upisali poraze, nisu imali večer za pamćenje: Bogdanović igra ozlijeđen što se odrazilo na njegov najjači adut

Mitchell ubacio 27 poena

Mitchell je zabio 27 poena nakon što je propustio osam utakmica zbog potresa mozga, Bojan Bogdanović je dodao 19 poena i 11 skokova, a Jazzeri su jutros po hrvatskom vremenu u Salt Lake Cityju pobijedili Brooklyn Netse sa 125-102. Bila je ovo treća utakmica ove sezone za Babu, u kojoj je išao iznad 10 skokova. Također, bio mu je ovo treći dvostruki učinak u sezoni. Rođeni Mostarac sad je na prosjeku od 17.8 poena, 4.2 skoka i 1.7 asistencija po utakmici. No, prvo ime utakmice bio je Mitchell...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi klubovi imaju toliko fokusa na njega da to oslobađa druge dečke u napadu - on je Donovan Mitchell i svima čini život puno lakšim", rekao je Alex Jensen, prenosi američki ESPN pisanja AP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mitchell je bio nevjerojatan'

Mitchell je pucao 8 za 10 iz igre i imao šest trica i šest asistencija u 22 minute energične igre.

“Bio je nevjerojatan”, izjavio je Udoka Azubuike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledao je kao u video igrici. Jednom sam se uhvatio kako ga samo promatram u trenutku kad mu ide. Svaki šut mu je ulazio. Don je zvijezda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rookie Brooklyna Cam Thomas postigao je rekordnih 30 poena u samo četiri utakmice nakon što je prošlog tjedna postavio svoj prijašnji najbolji od 25 ubačaja...

Netsi bez najboljih igrača, Irving zabio mršavih 15

Kyrie Irving, jedina zvijezda Netsa koja je igrala, postigla je samo mršavih 15 poena uz 20 šuteva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo puno posebnih momaka u našoj ligi, ali postoji nekoliko posebnih momaka koji se čak izdvajaju iz te grupe samo što su posebni, a on je (Mitchell) jedan od tih ljudi", izdvojio je Irving za medije.

Netsi su bili bez dvoznamenkastih strijelaca Jamesa Hardena (koljena tetiva), Kevina Duranta (koljeno), LaMarcusa Aldridgea (gležanj) i Joea Harrisa (gležanj).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi tijekom cijelog drugog poluvremena nikad nisu zaostajali za manje od 21 koš. Utah je odigrala svoju šestu utakmicu bez Rudyja Goberta, koji je blizu oporavka od natezanja lijevog lista. Francuz je ovog tjedna zajedno s Mitchellom uvršten u svoju treću All-Star momčad.

Joe Ingles: 'Vratit ću se'

Eric Paschall postigao je 16 poena, Hassan Whiteside 15, a Mike Conley 14 za Jazz, koji su dva puta pobijedili nakon što su izgubili sedam od osam utakmica prožetih ozljedama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jazz je imao 33 asistencije uz 48 šuteva, dok su pucali 57% i 17 od 38 za 3 poena. Nakon što je u nedjelju potrgao lijevi prednji križni ligament, Joe Ingles susreo se s medijima u petak i rekao da želi uvjeriti sve da neće nestati i da ga više nikada neće vidjeti.

"Ne sumnjam da ću se moći vratiti bolje nego što sam bio prije", istaknuo je 34-godišnji Ingles...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja igra i način na koji igram, neću lagati, nikad se nisam oslanjao na atletizam. Mogao sam biti uspješan tako što sam to što jesam i kako igram."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ingles je legenda kluba

Ingles je igrao svih osam sezona za Jazz i vodeći je u Utahu svih vremena po postignutim tricama. Ugovor mu ističe ove sezone, ali je izrazio svoj cilj vratiti se u NBA nakon prve ozbiljne ozljede koju je imao od svoje 15. godine.

"Bio sam vrlo glasan o tome da ne želim biti nigdje drugdje i da svoju karijeru gradim ovdje", naglasio je Ingles.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje mislim da imam još nekoliko godina za dati."

Bullsi bolji od Pacersa

Chicago Bulls su na gostovanju sa 122-115 nadigrali Indiana Pacerse, a do pobjede ih je vodio Nikola Vučević s učinkom sezone - 36 koševa i 17 skokova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DeMar DeRozan je ubacio 31 koš, a Javonte Green 16 za Chicago kojem je ovo peta pobjeda u zadnjih sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiani nisu pomogla ni 42 koša Carisa LeVerta. Terry Taylor je ubacio 21 koš uz 14 skokova.

Indiana je gubila 12 koševa u drugoj polovici zadnje četvrtine prije nego je smanjila zaostatak na 118-115 nakon trice Justina Holidaya 36.4 sekundi prije kraja. Međutim nakon toga je Chicagov Ayo Dosumnu zabio polaganje 16.3 sekundi prije kraja i Bullsi su realizirali još dva slobodna bacanja za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalls Mavericks su na krilima Luke Dončića kod kuće sa 107-98 pobijedili Philadelphia 76erse. Slovenac je zabio 33 koša pridodavši tome 15 asistencija i 13 skokova.

Blazersi izgubili od Oklahome

U redovima 76ersa najučinkovitiji je sa 27 koševa i 13 skokova bio Joel Embiid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je prekinuta na 45 minute jer je zbog iskrivljenog obruča cijeli nosač koša morao biti zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oklahoma City Thunder su na gostovanju sa 96-93 bili bolji od Portland Trail Blazersa. Luguentz Dort je postigao 23 pogotka za Oklahoma City kojima je ovo treća pobjeda zaredom prvi put od sredine prosinca. 

Boston Celtics su u Detroitu sa 102-93 bili bolji od domaćih Pistonsa, a Jayson Tatum je za četvrtu pobjedu zaredom svoje momčadi zabio 24 koša i ugrabio devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love sa slobodnih za pobjedu

Cleveland Cavaliers su također u gostima sa 102-101 svladali Charlotte Hornets, a  pobjedu im je osigurao Kevin Love zabivši dva slobodna bacanja 1.2 sekundi prije kraja.

Cavalierse je predvodio Jarrett Allen koji je utakmicu završio sa 29 koševa i nevjerojatnih 22 skoka, dok je Love ubacio 25 koševa. Kod Hornetsa, koji su uspjeli nadoknaditi razliku od 17 koševa u zadnjoj četvrtini , najbolji je bio Terry Rozier sa 24 koša. 

Toronto Raptors su kod kuće sa 125-114 bili bolji od Atlanta Hawksa, a San Antonio su sa 131-106 nadigrali Houston Rocketse, dok su New Orleans Pelicansi u gostima sa 113-105 bili bolji od Denver Nuggetsa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo