OGLAS

LUDNICA U NBA LIGI / Sunsi u konferencijskom finalu poveli protiv Clippersa, Hawksi šokirali čitavu Philadelphiju i ispisali povijest

Image

Svašta se noćas događalo u NBA ligi

21.6.2021.
8:13
VOYO logo

Phoenix Sunsi pobijedili su jučer jasno navečer po hrvatskom vremenu u Phoenixu LA Clipperse sa 120:114 u prvoj utakmici finala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige, pred 16.583 gledatelja, tako povevši u seriji 1:0...

Image
VELIČANSTVENA PARTIJA DURANTA /

Čudesni KD odigrao jednu od najboljih playoff utakmica ikad u NBA ligi: Ovo je za nakloniti se; 'Povijesni nastup'

Image
VELIČANSTVENA PARTIJA DURANTA /

Čudesni KD odigrao jednu od najboljih playoff utakmica ikad u NBA ligi: Ovo je za nakloniti se; 'Povijesni nastup'

Booker zabio 40 poena, uz 13 skokova i 11 dodavanja

Sunse je do pobjede predvodio fantastični Devin Booker s 40 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Booker je ostvario prvi triple-double učinak i postao peti košarkaš u posljednjih 60 sezona koji je svoj prvi triple double učinak ostvario u konferencijskom finalu i kasnije, ušavši u izabrano društvo u kojem su James Worthy, Kareem Abdul - Jabbar, Jerry Lucas i Bill Russell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Booker je postao šesti igrač u povijesti koji je odigrao triple-double utakmicu s najmanje 40 poena po prvi put i to u playoffu, pridruživši se Luki Dončiću, LeBronu Jamesu, Bobu McAddou, Ricku Barryju i Wiltu Chamberlainu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, rekordima tu nije kraj. Devin Booker je postao peti igrač Sunsa u povijesti s triple-double učinkom, tako se priključivši velikanima poput Stevea Nasha, Jasona Kidda, Pennyja Hardawayja i Charlesa Barkleyja (2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostalih igrača u ovom dvoboju, Deandre Ayton zabio je 20 poena i devet skokova za Sunse, a važnu je ulogu u napetoj završnici imao Mikal Bridges koji je utakmicu završio sa 14 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić je na terenu proveo 11:06 minuta i pobjedi Sunsa doprinio s dva koša s crte za slobodna bacanja, dvije asistencije i jednim skokom. Šibenčanin je trenutno na prosjeku od 8.7 poena, 3.8 skokova i 1.3 asistencija po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul George predvodio Clipperse

Sunsi su u ovoj utakmici bili bez fantastičnog iskusnog playja Chrisa Paula, koji se nalazi u Covid-19 protokolu i nije poznato kad će se moći priključiti momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač Clippersa bio je Paul George koji je ubacio 34 koša uz pet asistencija i četiri skoka. Reggie Jackson je završio s 24 poena.

Zubac ubacio 9 poena

Najbolji hrvatski centar Ivica Zubac je u igri bio 18 minuta te za to vrijeme postigao devet koševa uz šut 2/3 iz igre te 5/6 iz slobodnih bacanja, a dodao je i tri skoka te jednu blokadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clippersi su i dalje bez svog najboljeg košarkaša Kawhija Leonarda koji ima ozlijeđeno koljeno.

Druga utakmica ove serije koja se igra na četiri pobjede na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata) po srednjoeuropskom vremenu, a domaćin je ponovno Phoenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ratnici gostovanja

Košarkaši Atlanta Hawksa plasirali su se u finale istočne konferencije, nakon što su na gostovanju u utakmici broj 7 u Philadelphiji svladali domaće 76-ers 103:96. Prema pisanju američkog ESPN-a, Trae Young strgnuo je dres sa sebe i svom ocu bacio suvenir prve pobjede u sedmoj utakmici jedne playoff serije na gostovanju u povijesti Hawksa. Inače, Atlanta je u sedmoj utakmici NBA playoffa u gostima imala 0-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Young je nevjerojatno pomogao Atlanti da još jednom postanu ratnici na gostovanju, a sada su Jastrebovi kreirali zapanjujući preokret do finala Istočne konferencije.

'Učinili smo to na veliki način'

"Učinili smo to na veliki način", rekao je Young. "Usput su slomili Proces", ističu Amerikanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Young je zabio prekrasnu tricu i postigao 21 pogodak pomažući Atlanti da treći put u ovoj seriji pobijedi u Philadelphiji, ovog puta 103:96, noćas po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hawksi će u srijedu navečer u Milwaukeeju otvoriti svoje prvo finale Istoka od 2015. protiv Bucksa.

"Osjećao sam se kao da su večeras moji igrači izgrađeni, stvoreni za ovaj trenutak kako bi pobijedili u ovoj utakmici", izjavio je trener Nate McMillan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hawksi ignorirali svoju povijest

No, Hawksi su ignorirali svoju sramotnu povijest i pobijedili u Phillyju, gdje su slavili u 1. i 5. utakmici i nokautirali Joela Embiida, Bena Simmonsa te zatvorili knjigu o raspravljanom planu obnove kluba iz Philadelphije poznatom kao Proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dali smo im život u utakmici broj 1", rekao je Tobias Harris iz 76-ersa i dodao:

Navijači Sixersa izviždali svoju momčad

"To je mlada, gladna ekipa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A pazite sad ovo. John Collins, koji je imao 14 poena i 16 skokova, na intervju nakon utakmice nosio je majicu na kojoj zakucava preko Embiida u utakmici broj 6. "To se zove samopouzdanje", navodi se u tekstu ESPN-a...

Navijači Sixersa izviždali su svoju momčad i na taj ih način ispratili s terena, a domaći spiker im je zamjerio zbog bacanja smeća na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Embiid je na kraju imao 31 poen, 11 skokova i osam izgubljenih lopti igrajući s ozljedom meniskusa u desnom koljenu.

'Još uvijek vjerujem da sam bio na 100%, da smo bili svi zajedno, da bi slavili'

"Još uvijek vjerujem da sam bio na 100%, da smo bili svi zajedno, da bi slavili", izjavio je Embiid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, tek drugi put u povijesti, još tamo od 1973., jedna NBA momčad koja je bila vodeća nakon regularnog dijela nije prošla u konferencijsko finale. Broj 1 na zapadu Utah eliminirani su od strane Clippersa a Hawksi sad Philadelphiju.

Atlanta Hawksi, koji su pobijedili u prvoj utakmici u Phillyju sa 26 poena razlike, a zatim se sa 26 na istom terenu okupili da bi izvukli 5. utakmicu, pravi su ovosezonski hit NBA lige...

'Ovaj je tim poseban'

"Ovaj je tim poseban, čovječe", izjavio je Huerter...

"Svi su nas računali cijelu godinu. Za nas je to što smo stigli toliko daleko i pobijedili u ovoj zgradi u 7. igri."

Huerter je predvodio Hawkse s 27 koševa.

"S dečkima koji izlaze, definitivno mu kažemo da trebamo da bude agresivniji i više postiže loptu", rekao je Young. "To je radio i učinio je večeras".

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo