VELIČANSTVENA PARTIJA DURANTA / Čudesni KD odigrao jednu od najboljih playoff utakmica ikad u NBA ligi: Ovo je za nakloniti se

Image
Foto: Profimedia

Kevin Durant oduševio košarkaški svijet

16.6.2021.
7:17
Profimedia
VOYO logo

Koašrkaši Brooklyn Netsa u svojoj su dvorani noćas po hrvatskom vremenu pobijedili Milwaukee Bucks 114:108 i u polufinalnoj seriji Istoka poveli s 3-2. Još im jedna pobjeda nedostaje za konferencijsko finale. Kevin Durant uvijek je bio jedan od najnezaustavljivijih strijelaca NBA lige ali ono što je pokazao, što je odigrao protiv Milwaukeea je za nakloniti se, za zapljeskati...

Image
KAKAV JE TO KRALJ /

'Znate što, ja bi da se dogodi neki lockdown u NBA-u pa da dođu ova dvojica ili još i Dario. Zubac? Samo jedna priča o njemu...'

Image
KAKAV JE TO KRALJ /

'Znate što, ja bi da se dogodi neki lockdown u NBA-u pa da dođu ova dvojica ili još i Dario. Zubac? Samo jedna priča o njemu...'

Netsima je trebao Durant

Brooklyn Netsima su trebali poeni i raspoloživi pojedinci, pa im je Durant priredio jednu od najspektakularnijih predstava u postsezonskoj NBA povijesti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant je ostvario triple-double učinak od 49 poena, 17 skokova i 10 dodavanja, čime je Netse vratio u vodstvo u seriji u polufinalu Istočne konferencije pobjedom nad Milwaukee Bucksima u utakmici broj pet. OVDJE pogledajte ovu njegovu epsku predstavu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da je moja percepcija da mogu igrati košarku, ali od bilo koje momčadi u kojoj sam igrao, traženo je da radim gotovo sve, od skokova do obrane, borbe za loptu i naravno zabijanja koševa", kazao je Durant i dodao:

"Možda to ne bih radio cijelo vrijeme, ali radim pomalo od svega", istaknuo je KD, prenosi američki ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova predstava bila je povijesna. Dvostruki MVP NBA finala postao je prvi igrač koji je postigao najmanje 45 poena, 15 skokova i 10 asistencija u utakmici doigravanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povijesni, povijesni nastup", rekao je trener Netsa Steve Nash.

'Napravio je sve kako bi se vratio na mjesto najboljeg na svijetu'

Nakon povratka Jamesa Hardena, ali i izostanka trećeg člana velike trojke iz Brooklyna Kyriea Irvinga, Durant je odigrao svih 48 minuta i s terena šutirao fantastičnih 16 od 23. Durant je imao 20 poena samo u četvrtoj četvrtini, 50 sekundi prije kraja stresao je važnu tricu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozljede koje je prošao, od Ahilove do koljena tetiva, napravio je sve kako bi se vratio na ovu poziciju, svijet je još jednom svjedok tko je najbolji igrač na svijetu," kazao je ofenzivac Netsa Jeff Green. Najbolji pojedinac Bucksa s double-double učinkom Giannis Antetokounmpo (34 poena, 12 skokova, 4 dodavanja, 2 blokade, 2 ukradene lopte i 4 izgubljene), dao je svoj komentar na ovo košarkaško savršenstvo:

"Trenutno je Durant najbolji igrač na svijetu i moramo ga pobijediti kao momčad", naglasio je Giannis Antetokounmpo i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Duranta moramo čuvati kao momčad'

"Moramo ga čuvati kao momčad. Moramo ga natjerati da uputi teške udarce kao večeras. Moramo samo nastaviti raditi svoj posao i nadamo se da će promašiti."

Durantov partner "u zločinu" James Harden (5 poena, 6 skokova i 8 dodavanja) igrao je prvi put otkako je morao napustiti parket 43 sekunde u ovoj seriji, zbog problema s desnom tetivom. Šutirao je samo 1 od 10 i promašio svih osam trica, ali imao je osam asistencija i šest skokova za 46 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probudio sam se jutros i rekao:" Znaš što? Idemo ", izjavio je Harden...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pokušao sam izaći na teren i učiniti najbolje što mogu'

"Pokušao sam izaći na teren i učiniti najbolje što mogu. Nadam se da sam dao poticaj svojim suigračima i život u ovoj utakmici."

Green je stavio sedam trica i zabio 27 koševa za Netse, koji su u ovoj utakmici gubili 17 koševa nakon dva poraza u Milwaukeeju prije nego što ih je Durant vratio u igru. Blake Griffin dodao je 17 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica broj 6 je četvrtak u Milwaukeeju, gdje su Bucks ove sezone na 4: 0 protiv Netsa. Za spomenuti kako je u redovima Bucksa Khris Middleton dodao 25 ​​poena.

Bucksi su imali zamah, bili u naletu, u ritmu pobjeda, ali...

Bucksi su imali sav zamah nakon pobjede u dvije utakmice u Milwaukeeju, dok im je Irving iščašio gležanj u drugoj četvrtini 4. utakmice. Činilo se da će Durant biti jedina od tri superzvijezde koja će igrati u utorak - što je dalo način na koji je igrao, možda je ionako bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su u ponedjeljak prvotno isključili iz rotacije Hardena, a zatim su ga u utorak označili kao upitnog za ovaj susret. Zagrijavao se normalno prije utakmice i činilo se da se dobro kreće, trčeći s terena u tunel nakon zagrijavanja prije nego što je dobio dozvolu za igru.

No, čini se da nije imao punu snagu u nogama, skakači su ostali kratki i rijetko su koga tako tukli u driblingu. Durant se uvjerio da to nije važno i da treba samo zagristi, zažmiriti i prepustiti se da ga vlastita genijalnost vodi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Njegov poseban nastup. Svaka mu čast'

"Njegov poseban nastup", izdvojio je trener Bucksa Mike Budenholzer.

"Svaka mu čast, nekoliko teških pokušaja je imao, pa moramo na to gledati i shvatiti da se popravljamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antetokounmpo je imao treću uzastopnu utakmicu s najmanje 30 poena i 10 skokova. Također je bio jedini igrač koji je dobio glasove prve momčadi All-NBA-e na svih 100 glasačkih listića, zaradivši svoj treći uzastopni izbor prve momčadi. Jrue Holiday imao je 19 poena.

Marv Albert ide u mirovinu

Također, Irving je izabran za treću momčad All-NBA-a, prvu All-NBA selekciju za Netse otkako je Jason Kidd izabran za prvu momčad u sezoni 2003./04.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netsi su i odali počast spikeru Marvu Albertu, koji je najavljivao na utakmicama. Albert, koji je iz Brooklyna, planira se povući nakon gotovo 60 godina profesionalnog emitera.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo