FILMSKA PRIČA / Spašavao život u požaru pa stradao: Karijera mu je bila ugrožena, a sada se utakmicom života zahvalio svojim spasiteljima

Image
Foto: Profimedia

Bones Hyland uz Jokića bio je najbolji pojedinac Nuggetsa u pobjedi nad Sixersima. Prije četiri godine rekli su mu da nikada više neće moći igrati košarku

15.3.2022.
12:55
Profimedia
VOYO logo

Bones Hyland živi svoj dječački san, a njegov put do NBA lige bio je prava filmska priča. Denver Nuggetsi su slavili protiv Philadelphije 76ersa sa 114-110, a uz Nikolu Jokića, sjajnu utakmicu odigrao je upravo 21-godišnji Hyland.

Image
CENTRI SU U MODI /

Zubac briljirao u večeri centara: Zakucavao, blokirao i asistirao kao playmaker, Jokić bolji u okršaju MVP-a

Image
CENTRI SU U MODI /

Zubac briljirao u večeri centara: Zakucavao, blokirao i asistirao kao playmaker, Jokić bolji u okršaju MVP-a

Jokić je u izravnom dvoboju s MVP konkurentom Joelom Embiidom upisao 22 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je rookie Hyland upisao 21 poen uz četiri skoka i dvije asistencije. Ubacio je nekoliko vrlo bitnih koševa za momčad iz Denvera te sjajnom obranom izluđivao igrače Philadelphije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove sjajne predstave kroz sezonu pomalo prolaze ispod radara. Dvije zvijezde Nuggetsa, Jamal Murray i Michael Porter Junior, su ozlijeđene,a uz sjajnog Jokića pokazao se i Hyland koji je zapravo priliku dobio upravo zbog problema s ozljedama momčadi iz Denvera. Njegova životna priča je poprilično zanimljiva. On je sada važan kotačić NBA momčadi, a prije svega nekoliko godina poručili su mu kako je njegova košarkaška karijera pod znakom upitnika.

Filmska priča

Naime, dok je bio na prvoj godini fakulteta, njegova kuća se zapalila. Njegova baka i rođak završili su u bolnici zbog posljedica, od kojih su na kraju, nažalost i preminuli. Bones i njegov brat pak su se uspjeli spasiti, ali je pritom bek Denver Nuggetsa teško ozlijedio koljeno, zbog čega mu je profesionalna karijera bila upitna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hyland je skočio s drugog kata kuće kako bi se spasio, ali je pritom stradalo koljeno. Šest mjeseci nije igrao košarku, a situacija koja se dogodila žestoko ga je pogodila. Ipak, na kraju je iz svega izašao još jači. Ostao je u kontaktu s vatrogascima koji su mu došli pomoći, a sada im se zahvalio na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao ih je na utakmicu protiv Philadelphije i priredio pravi show. Odigrao je sjajnu utakmicu, pobijedio protiv dobre momčadi i pokazao svojim spasiteljima kako igra.

"Svaki put kad uđem u igru se prekrižim jer sam zahvalan što mogu igrati košarku. Prije četiri godine su mi rekli da nikad više neću moći igrati. Zahvalan sam Bogu što sam ovdje i trudim se na svakoj utakmici uživati što više mogu", rekao je poslije susreta mladi Bones, punog imena Nah'Shon Lee Hyland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo