oglasio se / Slavni ruski košarkaš podržao Crvenu Zvezdu: 'Srbi će uvijek biti uz Rusiju'

Image

Na utakmici Eurolige igrači Crvene Zvezde odbili su nositi transparent o zaustavljanju rata u Ukrajini

5.4.2022.
17:19
VOYO logo

Igrači košarkaškog kluba Crvena Zvezda, na utakmici protiv Žalgirisa, odbili su držati transparent o zaustavljanju rata u Ukrajini. Takva odluka naišla je na brojne kritike svih u svijetu sporta, no postoje i oni koji podržavaju takvu odluku.


O kontroverznoj utakmici odigranoj u Litvi govorio je slavni ruski košarkaš Vitalij Nosov, koji je s reprezentacijom Rusije osvojio srebrne medalje na Svjetskim prvenstvima 1994. i 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbi će uvijek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene Zvezde, koji nisu slijedili vodstvo "divnih" organizatora. U svakom slučaju, politika se ne bi trebala ticati košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državni organi. Svi znaju da sport treba biti izvan politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi pate zbog toga", rekao je Nosov.


Nosov je istaknuo da postupanje prema ruskim sportašima od početka invazije na Ukrajinu nije pošteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Ovo što se sada radi Rusiji više je nego zlo. Nitko neće čuti naše argumente. Sarunas Jasikevičius je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi vidjeti naše klubove u Euroligi, nakon tih riječi za mene više ne postoji. Cijeli život smo igrali košarku sa Žalgirisom, bio sam stotine puta u Litvi, a oni su dolazili ovdje. U sovjetsko vrijeme nije bilo podjela."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo