milwaukee dobio derbi istoka / Sixersi prekinuli niz od 11 uzastopnih pobjeda prvaka, James se sa stilom vratio u sastav Lakersa

Image
Foto: AP Images

Milwaukee je u derbiju s Torontom potvrdio status najefikasnije momčadi lige, a James se nakon 17 utakmica sinoć vratio u sastav Lakersa

1.2.2019.
8:14
AP Images
VOYO logo

Philadelphia 76ersi sinoć su šokirali navijače u Oracle Areni prekinuvši niz od 11 uzastopnih pobjeda aktualnih NBA šampiona Golden State Warriorsa. 

Predvođeni Joelom Embidom (26 koševa, 20 skokova), Sixersi su u Oaklandu upisali pobjedu 113:104 i tako prekinuli crnu seriju u međusobnim omjerima s Curryjem i društvom. Warriorsi su naime slavili u posljednjih 10 susreta s bivšom momčadi Darija Šarića, a niz se protezao od sezone 2013/14. naovamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin, koji je noćas bio lišen usluga Klaya Thompsona, na poluvremenu je imao vodstvo od sedam koševa razlike, no Sixersi nakon dvije minute treće četvrtine rade seriju 10:0 i dolaze u egal, koji je obilježio ostatak te dionice, prije no što je Joel Embiid dominacijom u reketu pomogao Sixersima da se odvoje i u posljednju četvrtinu uđu s devet koševa prednosti (95:86). Iz te rupe prvaci se nisu uspjeli iščupati i utakmica je završena s prednošću Sixersa koju su imali i na kraju treće dionice. 

Sjajni Embiid najveću je pomoć imao u Benu Simmonsu, koji je također zabio 26 koševa uz osam skokova i šest asistencija. Kod Warriorsa je najbolji bio Stephen Curry s 41 košem, a 25 je dodao Kevin Durant. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee potvrdio dominaciju na Istoku 

U derbiju Istočne konferencije najbolja momčad lige Milwaukee Bucksi svladala je u gostima Toronto Raptorse i povećala svoju prednost na vrhu ljestvice. 

Toronto je prvu četvrtinu završio s tri koša prednosti, no Bucksi su u drugoj dodali gas i dobili je 34:22 te tako preuzeli kontrolu koju nisu ispuštali do samog kraja susreta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O raznovrsnosti napada najbolje momčadi lige možda najbolje govori činjenica kako je čak sedam njihovih igrača upisalo dvoznamenkastu cifru u rubrici koševa, a kao i obično predvodio ih je Giannis Antetokounmpo, iako ne dominantno kako često zna biti slučaj. The Greek Freak je zabio 19 koševa uz devet skokova, a 18 je dodao Khris Middleton. 

Kod Toronta se istaknuo Pascal Siakam s 28 koševa, a 16 je ubacio Kawhi Leonard. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Jamesa, sjajna rola Bogdanovića

Lebron James vratio se nakon 17 utakmica u sastav LA Lakersa i predvodio ih u pobjedi protiv gradskih rivala LA Clippersa.

James je zabio 24 koša, a uz to je upisao 14 skokova i devet asistencija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Bogdanović bio je među boljim pojedincima u porazu Indiana Pacersa kod Orlando Magica 100:107. Babo je zabio 24 koš, no Terrence Ross s 30 koševa te Nikola Vučević sa 17 koševa i 10 skokova osigurali su pobjedu svoje momčadi u Amway Centeru.

NBA liga, 31. siječnja: 

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 93:89
Orlando Magic - Indiana Pacers 107:100
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 92:105
San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 117:114
Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 104:113
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 120:123

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo