POLOVIČAN USPJEH 'HRVATSKE' SKUPINE: / Grci lako u četvrtfinale, Slovenci idu kući

Image
Foto: AFP

Latvija i Grčka prve su izborile četvrtfinale Eurobasketa. U Lilleu su Grci, koji su bili pobjednici zagrebačke skupine lakoćom svladali Belgiju s 75:54, dok je Latvija svladala Sloveniju sa 73:66

12.9.2015.
16:59
AFP
VOYO logo

Grci nisu dopustili nikakvo iznenađenje protiv Belgijaca, iako su Spanoulis i društvo utakmicu "prelomili" tek u trećoj četvrtini koju su dobili s 23-11 i stekli nenadoknadivih 15 razlike.

Grci bez poraza

Kod Grka su najefikasniji bili Bourousis (14), Koufos (13, 9 skokova), Antetokoumpo (10, 10 skokova) i Printezis (10), dok je Belgijance predvodio Gillet (14). Grci su još bez poraza na prvenstvu, au u četvrtfinalu čekaju boljega iz dvoboja Španjolska - Poljska (18:30 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvija je poslala Slovence kući, a utakmica se "prelomila" sredinom posljednje četvrtine kada su Janičenoks (trica) i Beržinš (dvica i trica) napravili seriju 8:0 i pobjegli na 10 razlike (67:57).

Latvija na pobjednika Francuska - Turska

Janis Strelnieks utakmicu je završio sa 17 koševa, osam asistencija i šest skokova, Kaspars Beržinš je dodao 13, dok je kod Slovenije jedini raspoložen bio Zoran Dragić sa 17 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Latvija će u četvrtfinalu u utorak igrati protiv pobjednika susreta Francuska - Turska koji je na programu u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo