POGLEDAJTE SAMO ŠTO HRVATSKI CENTAR LAKERSA RADI: / Ivica Zubac ima sjajne prosjeke u G ligi, a blokade su mu spektakl

Image
Foto: AFP

Zubac u G ligi niže odlične utakmice

1.2.2018.
18:14
AFP
VOYO logo

Skromna je ili gotovo nikakva minutaža koju Ivica Zubac ima u Los Angeles Lakersima koji ga rotiraju između NBA lige i G lige u kojoj nastupa za momčad South Bay Lakers u kojoj pak – briljira.

Lijepu je startnu sezonu u jednoj od najpopularnijih momčadi najjače košarkaške lige svijeta imao Zubac koji se Lakersima, kloubu koji ga je birao kao 32. na draftu 2016., priključio u srpnju te godine. Odigrao je u sezoni 2016/17 38 utakmica od kojih i jedanaest na poziciji startnog centra, a prosječno je kroz 16 minuta na parketu po večeri bilježio 7,5 poena i 4,2 skoka. Dodatno je Zubac u ljetnim mjesecima prošle godine radio na sebi, propustio i Europsko košarkaško prvenstvo nadajući se da će mu dodatni trud osigurati veću minutažu, no sve je palo u vodu u onom trenutku kada su Lakersi potvrdili da su pozicije pod obručima osnažili dovođenjima Brooka Lopeza i Andrewa Boguta (koji se vrlo brzo i ozlijedio).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci to zovu 'block party'

Vrlo malo igra Zubac za Lakerse u ovosezonskoj borbi za prsten prvaka, točnije nastupio je u trinaest utakmica s prosjecima od niti četiri minute u kojima niti ne stigne napraviti više od 0,9 poena i 0,8 uhvaćenih lopti po susretu. U South Bay Lakersima drugačija je priča, Zubac ondje izgleda vrlo dojmljivo, a takav je bio i u posljednjoj utakmici koju je njegova momčad igrala protiv Northern Arizona Sunsa kojoj je hrvatski centar, u 133-108 pobjedi, u 27 minuta isporučio 26 poena, a imao i osam skokova te radio ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosjeci kroz jedanaest odigranih utakmica za momčad Lakersa iz G lige iznose mu 21,6 koševa, 9,3 skoka i 2,3 blokade. Ostvaruje ih kroz 30 minuta na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo