PHILA SE VRATILA U ŽIVOT, CAVSI IZBORILI FINALE ISTOKA: / Šarić vrhunskom partijom pokazao odlike vođe, LeBron završio posao

Image
Foto: AFP

Cleveland Cavaliersi su 'pomeli' Toronto Raptorse

8.5.2018.
8:19
AFP
VOYO logo

Prokockavši lijepe prilike za pobjede u dosadašnjoj seriji, Philadelphia 76ersi našli su se na rubu eliminacije iz doigravanje za naslov prvaka NBA lige. Boston Celticsi imali su ugodnih 3-0, istih onih kakve nitko nikad u povijesti lige nije preokrenuo u prolaz, imali jer je u noći Philadelphia predvođena hrvatskim reprezentativcem stigla do prvog boda.

Dario Šarić odigrao je odlilčnu utakmicu i bio najbolji strijelac ogleda koji je završio rezultatom 103-92. Ubacio je 25 koševa koji su stigli nakon 9-17 iz igre i 6-6 sa crte slobodnih bacanja, uhvatio pod obručima osam lopti i uz jednu osvojenu i jedan blokiran šut imao i četiri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvale od trenera i zvijezde

"Pobijedili smo ih, no znamo da je ovo tek prvi korak. Samo smo ih jednom pobijedili, oni nas triput pa moramo biti spremni za sljedeću utakmicu", kazao je junak četvrte u seriji koji je za izvedbu dobio i pohvale trenera Bretta Browna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je čvrst. Tip čovjeka koji brine za svoje suigrače, koji s ponosom nosi ovaj dres, takvo što je neprocjenjivo."

"Kada pokrenemo njega i kada pokrenemo naše šutere, onda odrađujemo posao i onda je sve u redu. Kad smo svi na razini zadatka, a posebice Dario koji je važan dio ove momčadi i odličan napadač, kada on ovako pogađa tada utakmica za sve nas postaje mnogo jednostavnija", pohvala je koja je stigla od najboljeg igrača momčadi Joela Embiida koji se ovaj put zaustavio na 15 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jayson Tatum je ubacio 20 za poraženu momčad.

Cavsi lako

Ipak, Sixersima trebaju još tri pobjede da bi stigli do finala Istočne konferencije u kojem već jesu – Cleveland Cavaliersi. Pomala je momčad LeBrona Jamesa samo naoko favorizirane Toronto Raptorse koji su osnovni dio sezone riješili najbolje od svih momčadi Istočne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su Cavsi napravili dva uvodna 'breaka' bilo je jasno da će Raptorsi ponovno ranije od svojih očekivanja završiti sezonu, a upravo to se dogodilo. Uvjerljivih 128-93 u četvrtoj utakmici serije za 'metlu' stiglo je uz 29 poena, osam skokova i jedanaest asistencija Jamesa, ali i uz pomoć kompletne petorke u kojoj nije bilo igrača s manje od dvanaest poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupio je i Ante Žižić, doduše u revijalnih tri minute. Promašio je sva tri pokušaja iz igre i imao jedan skok. Za Raptorse koji mogu planirati godišnji odmor najviše je dao, i to u svega 15 odigranih minuta, Jonas Valančiunas, 18 poena. DeMar DeRozan ostao je na 13, Kyle Lowry na za njega bijednih pet poena...

NBA doigravanje, polufinale Istočne konferencije:

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 103-92

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Boston vodi u seriji 3-1)

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 128-93

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Cleveland je prošao seriju sa 4-0)

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo